Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μάρτυρες της Χριστιανοσύνης! 29 νεκροί σε επίθεση σε εκκλησία στην Αιθιοπία... Μεταξύ τους γυναίκες με μωρά...!!!

   Μεταξύ των νεκρών, 21 ήταν γυναίκες, μερικές από τις οποίες ήταν με μωρά Τουλάχιστον 29 άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση μαχητών σε μια ε...



  



Μεταξύ των νεκρών, 21 ήταν γυναίκες, μερικές από τις οποίες ήταν με μωρά

Τουλάχιστον 29 άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση μαχητών σε μια εκκλησία στην περιοχή της Αιθιοπίας Oromiya, αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti με αναφορά στην τοπική εφημερίδα Addis Standard.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην εφημερίδα ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου στην περιοχή της Ανατολικής Wellega. Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στο κτίριο του ναού όταν οι ενορίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας γιόρταζαν την έναρξη της νηστείας. Ο πρεσβύτερος αυτού του ναού πέθανε στην επίθεση, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με έναν ντόπιο κάτοικο, οι επιτιθέμενοι ανήκαν στην μαχητική πτέρυγα του Απελευθερωτικού Μετώπου του Ορόμο (OLF). Μεταξύ των νεκρών, 21 ήταν γυναίκες, μερικές από τις οποίες ήταν με μωρά. Οι μαχητές μετέφεραν τις γυναίκες στο δάσος, όπου αργότερα βρέθηκαν τα πτώματά τους. Μία από τις γυναίκες κατάφερε να δραπετεύσει από την αιχμαλωσία.

Το Απελευθερωτικό Μέτωπο του Ορόμο (OLF) έως τον Ιούλιο του 2018 ήταν ένας από τους οργανισμούς που περιλαμβάνονταν στη λίστα τρομοκρατών της Αιθιοπίας. Οι αρχές της χώρας αποφάσισαν να τον αφαιρέσουν από τη λίστα, καθώς το μέτωπο δήλωσε ότι είναι έτοιμο να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή της χώρας, καταφεύγοντας αποκλειστικά σε ειρηνικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.