Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στην Ιταλία τρένο έγινε κινητό νοσοκομείο με 21 κλίνες ΜΕΘ: Μπορεί να ταξιδέψει σ' όλη την Ευρώπη

  Το τρένο είναι στελεχωμένο με 8 γιατρούς και 32 νοσηλευτές. Το τρένο – νοσοκομείο της Ιταλίας διαθέτει δύο μηχανές και οκτώ βαγόνια, κα...


 


Το τρένο είναι στελεχωμένο με 8 γιατρούς και 32 νοσηλευτές.


Το τρένο – νοσοκομείο της Ιταλίας διαθέτει δύο μηχανές και οκτώ βαγόνια, καθένα απ’ τα οποία είναι στελεχωμένο μ’ ένα γιατρό και τέσσερις νοσηλευτές.


Με στόχο την αποσυμπίεση του εθνικού συστήματος υγείας, εγκαινιάστηκε χθες, παρουσία του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, του διευθύνοντος συμβούλου των Ιταλικών Σιδηροδρόμων (FS) Τζιανφράνκο Μπατίστι και του προέδρου της περιφέρειας του Λάτσιο και απερχόμενου Γ.Γ. του Δημοκρατικού Κόμματος Νίκολα Τζινγκαρέτι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Termini της Ρώμης. Η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει στη χώρα και οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 100.000.


Ο Μπατίστι δήλωσε για το τρένο ότι:


 «Μπορεί να ταξιδέψει σ’ όλη την Ευρώπη, δεν υπάρχει άλλο όμοιό του στη Γηραιά Ήπειρο».


Θα λειτουργεί ως κινητό νοσοκομείο για τη μεταφορά ασθενών από περιοχές της χώρας όπου η πανδημία ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας και είναι καρπός της συνεργασίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, του Ερυθρού Σταυρού και των Υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών της Λομβαρδίας, μια από τις περιοχές της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση.


Το τρένο διαθέτει ενεργειακή αυτονομία για να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, ενώ τρία από τα οκτώ βαγόνια του διαθέτουν 21 κλίνες ΜΕΘ. Πέραν όμως από την παρούσα συνθήκη της πανδημίας, το τρένο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε φυσικές καταστροφές, επεσήμανε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.