Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι πρέπει να κάνετε αν χαθεί το παιδί σας μέσα σε πλήθος -Η πολύτιμη συμβουλή που έχει γίνει viral

Η Τζέσικα Κακμάκλι έχει ακούσει αρκετές ιστορίες για παιδιά που χάνονται σε χώρους στάθμευσης, λούνα παρκ, εμπορικά κέντρα, αλλά και σε δι...

Η Τζέσικα Κακμάκλι έχει ακούσει αρκετές ιστορίες για παιδιά που χάνονται σε χώρους στάθμευσης, λούνα παρκ, εμπορικά κέντρα, αλλά και σε διάφορους άλλους χώρους.


«Συμβαίνει όλη την ώρα», είπε η ίδια, που είναι μητέρα τριών παιδιών, στο insider.com. «Χρειάζονται μόλις δύο δευτερόλεπτα για να αποσπαστεί η προσοχή ενός παιδιού και να φύγει».

Η γυναίκα δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο μοιράζεται τις συμβουλές της σχετικά με το τι πρέπει να κάνει κάποιος εάν συμβεί αυτό, προτρέποντας τις οικογένειες να περιγράψουν την εμφάνιση του παιδιού και να κάνουν κι άλλους να εμπλακούν στην αναζήτηση. Η Κακμάκλι είπε ότι έμαθε για αυτή τη στρατηγική πριν από χρόνια, σε ένα άρθρο που διάβασε σε μια ομάδα γονέων στο Facebook, και από τότε της έμεινε.


Από τη στιγμή που ανέβασε το βίντεο στον λογαριασμό της @jesmartini τον Νοέμβριο του 2020, δεκάδες μητέρες έχουν μοιραστεί πως η συμβουλή ήταν επιτυχής στην εύρεση του παιδιού τους.


Δείτε το βίντεο με τη συμβουλή σε περίπτωση που χαθεί ένα παιδί:

@jesmartini

PSA that I feel can save kids and I’ve used- if your child goes missing in public #momsoftiktok #PSA #nojudgement #fyp #4up #besafe #parentsoftiktok

♬ original sound - Jess martini
Η συμβουλή της είναι να βάλετε και άλλους να εμπλακούν. Όταν ένα παιδί χαθεί, συχνά τα μέλη της οικογένειας αρχίζουν ήσυχα να το αναζητούν ή να φωνάζουν το όνομά του. Στο βίντεό της η Κακμάκλι τονίζει ότι το δευτερόλεπτο που κάποιος συνειδητοποιήσει ότι το παιδί του έχει φύγει, θα πρέπει να αρχίσει να φωνάζει την περιγραφή του.


«Πρέπει να ακουστείτε. Και αυτό που εννοώ, είναι να αρχίζετε να φωνάζετε την περιγραφή του, ενώ το ψάχνετε», λέει στο βίντεο. «Θα ακούγεται κάπως έτσι: "Ψάχνω για ένα 5χρονο αγόρι, με κοντά καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, με κόκκινο μπλουζάκι, μαύρο σορτς"».

Σύμφωνα με την Κακμάκλι, αυτό λειτουργεί για μερικούς λόγους. Πρώτον, ειδοποιεί όλους ότι ένα παιδί χάθηκε και εμπλέκει περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην ταχύτερη εύρεση του παιδιού.


Σε ένα χειρότερο σενάριο όπου το παιδί έχει απαχθεί, οι φωνές και μια ομάδα ανθρώπων που ψάχνει δημιουργούν αναταραχή, κάτι που οι απαγωγείς προσπαθούν να αποφύγουν, είπε η νεαρή μητέρα.


Πολλές μητέρες φοβούνται ότι θα τις κριτικάρουν αν αρχίζουν να φωνάζουν ψάχνοντας, αλλά η Τζέσικα Κακμάκλι τις προτρέπει να μη σκέφτονται έτσι.


«Αυτό είναι το καλύτερο σενάριο για σένα: Φαίνεσαι ηλίθια και το παιδί σου είναι εκεί και απλά πηγαίνεις σπίτι», είπε. «Αλλά αν είναι το χειρότερο σενάριο, μόλις σώσατε τη ζωή του παιδιού σας».


Γονείς λένε ότι το κόλπο λειτούργησε

Πολλοί γονείς σχολίασαν ότι οι συμβουλές της τους βοήθησαν να βρουν τα παιδιά τους.


Τον Ιανουάριο, μια μητέρα έγραψε στο Facebook ότι χρησιμοποίησε τη συμβουλή όταν ο 2χρονος γιος της εξαφανίστηκε σε ένα πολυκατάστημα Kmart στην Αυστραλία, σύμφωνα με το New Zealand Herald.


Άλλοι γονείς έχουν δημοσιεύσει βίντεο που μοιράζονται την εμπειρία τους. Η χρήστης του TikTok @kells_classroom_chaos μοιράστηκε την επιτυχία της χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη στρατηγική σε ένα βίντεο του TikTok από τον Ιανουάριο, στο οποίο περιέγραψε την αναζήτηση του παιδιού της σε έναν χώρο στάθμευσης, φωνάζοντας τι φορούσε.


«Φώναζα “ψάχνω ένα αγόρι με καπέλο Donald Duck, με ένα άσπρο πουκάμισο και μπλε σορτς"», λέει η μητέρα στο βίντεο. «Τον βρήκαμε μέσα σε 15 δευτερόλεπτα».



Η Κακμάκλι είπε ότι η ανταπόκριση του κόσμου στο βίντεό της στο TikTok ήταν τεράστια και ότι τέσσερις μητέρες έχουν στείλει προσωπικά μηνύματα, στα οποία της αποκάλυψαν πώς χρησιμοποίησαν τη συμβουλή της για να βρουν τα παιδιά τους.


Τα σχόλια κάτω από το βίντεό της, που έχει viral, είναι γεμάτα με παρόμοιες ιστορίες. «Είδα αυτό να συμβαίνει σε ένα τεράστιο κατάστημα και λειτούργησε! Όλοι έδρασαν αναζητώντας αυτό το μικρό παιδί και το βρήκαν εξαιρετικά γρήγορα», έγραψε ένας χρήστης του TikTok.


Η Τζέσικα Κακμάκλι είπε ότι είναι χαρούμενη που οι συμβουλές της φτάνουν σε ένα ευρύ κοινό. «Με κάνει να νιώθω πραγματικά ευγνώμων που τόσα άτομα έλαβαν αυτές τις πληροφορίες», είπε.


@jesmartini

#duet with @kells_classroom_chaos handled situation perfectly ❤️ this is worth a watch and info could save lives #momsoftiktok #psa #fyp #4upage

♬ original sound - Kelli Hoobler- Rappa

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.