Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ.... Και δεύτερο τουρκικό ερευνητικό το TCG Alemdar A582 εισέρχεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Υπερσύγχρονο & ειδικό για έρευνες

Ο Χαρακτήρας και η αποστολή του δεύτερου πολεμικού πλοίου καταδεικνύει σαφέστατα ποια είναι και η αρχική αποστολή του Τσεσμέ! Όχι φυσικά να ...






Ο Χαρακτήρας και η αποστολή του δεύτερου πολεμικού πλοίου καταδεικνύει σαφέστατα ποια είναι και η αρχική αποστολή του Τσεσμέ! Όχι φυσικά να βρεί πετρέλαια, αλλά να χαρφτογραφήσει τον βυθό για την πολεμική δράση των τουρκικών υποβρυχίων, να δώσει πρόσθετα στοιχεία δηλαδή για ένα πεδίο στο οποίο η τουρκία μειονεκτεί..


Συνοδευόμενο από τουρκικά πολεμικά πλοία και τουλάχιστον ένα υποβρύχιο το ερευνητικό σκάφος του τουρκικού Ναυτικού TCG Cesme, εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέον και πάλι στην καρδιά του Αιγαίου σε μία περιοχή, που το βόρειο τμήμα της απέχει ελάχιστα από τις ακτές της Χαλκιδικής και το νότιο τμήμα της απέχει την μισή απόσταση από την βορειοανατολική Εύβοια απ'ότι από τις μικρασιατικές ακτές!

Την ίδια στιγμή, προς συνάντηση του TCG Cesme, σπεύδει το υπερσύγχρονο νεότευκτο πλοίο έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων TCG Alemdar A582, καθώς εξέρχεται από τα στενά των Δαρδανελίων και λαμβάνει πορεία δυτική!

Το σκάφος χαρακτηρίζεται ως «διάσωσης υποβρυχίων», όταν αυτά δεν μπορούν να αναδυθούν και διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για υποθαλάσσιες έρευνες και μπορεί να «σκανάρει» τον βυθό με τρόπο που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, ακόμα ονειρεύεται, λόγω έλλειψης αντίστοιχου σύγχρονου σκάφους.

Το σκάφος μπορεί να εκτελέσει επιχειρήσεις σε βάθος έως και 600 μ. μέσω των υποβρυχίων drone που διαθέτει (ROV)!

Το πλοίο έχει μήκος 91 μέτρων, πλάτος 18,5 μ. και αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων και οικονομική 14 κόμβων.

Το τουρκικό Ναυτικό διεξάγει τις έρευνές του, χωρίς καμία ενόχληση από τα ελληνικά αεροναυτικά μέσα, σε μια περιοχή που το ανατολικό άκρο της απέχει ακόμα και από την Θεσσαλία, λιγότερο από ότι απέχει από τις μικρασιατικές ακτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.