Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και κλάμα οι τούρκοι... «Δεν θα μπορούμε να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο»! Για πρώτη φορά την πέφτουν στον Ερντογάν για τους S-400!

Σε πλήρη πανικό βρίσκονται στη Τουρκία, με το θέμα της ελληνικής εναέριας υπεροχής στο Αιγαίο, κατηγορώντας για πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα ...



Σε πλήρη πανικό βρίσκονται στη Τουρκία, με το θέμα της ελληνικής εναέριας υπεροχής στο Αιγαίο, κατηγορώντας για πρώτη φορά τόσο απροκάλυπτα τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα της αγοράς των ρωσικών πυραύλων, που μπλοκάρισαν την παραλαβή των αμερικανικών μαχητικών F-35.       

Τούρκοι δημοσιογράφοι του πρακτορείου t24, ανέφεραν σε άρθρο τους ότι: "Πλέον δεν μπορούμε να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο", ενώ στηλιτεύουν έμμεσα τον Τούρκο πρόεδρο αφού τονίζουν ότι αυτός συνεχίζει να επιμένει τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η αεροπορική υπεροχή της Τουρκίας στο Αιγαίο έχει πάει περίπατο ενώ αν επιβληθούν και νέες αμερικανικές κυρώσεις, ουσιαστικά η Ελλάδα θα κάνει “πάρτι στο Αιγαίο”.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Yinanç έγραψε: "Η Ελλάδα έχει ήδη το πρώτο εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος F-16, το οποίο ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δοκιμαστική πτήση και τώρα προχωρά ο εκσυγχρονισμός του δεύτερου μαχητικού ακόμα πιο γρήγορα.

Όταν μίλησα με ειδικούς στον τομέα της άμυνας, είδα ότι το ζήτημα δεν ήταν αστείο. Οι S-400 συνεχίζουν να είναι η κύρια αφορμή για την επιβολή νέων κυρώσεων από τις ΗΠΑ, ενώ μου τονίστηκε ότι η Τουρκία έχει πλέον μεγάλο κίνδυνο να χάσει την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο από την Ελλάδα. 

Χάρη στα γαλλικά αεροσκάφη, οι Έλληνες μπορούν να στοχοποιήσουν τα τουρκικά F-16 από πολύ μεγαλύτερη απόσταση. Με άλλα λόγια, δεν θα μπορούμε πλέον να ξεμυτίσουμε στο Αιγαίο όταν την ίδια στιγμή λέμε (Ερντογάν) ότι θα πάμε στην Σελήνη. 

Το πρόβλημα για την Τουρκία είναι οι S-400 και η επιμονή μας με αυτούς, ενώ επικρέμονται πάνω από τα κεφάλια μας ακόμα πιο αυστηρές κυρώσεις που σχετίζονται με το σύνολο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και των ενόπλων δυνάμεων”, τόνισε ο ίδιος. 

Ο Πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε στα τέλη Ιανουαρίου, ότι ο στόλος των F-16 της Τουρκίας θα εκσυγχρονιστεί.

Φυσικά, είναι μια προσωρινή λύση. Ωστόσο, υπάρχουν υπολογισμοί στο τουρκικό επιτελείο ότι η αεροπορική υπεροχή θα περάσει στην Ελλάδα την περίοδο 2025-2035 εάν συνεχιστούν οι κυρώσεις παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί. 

Ο Τούρκος Υποπτέραρχος ε.α. Beyazıt Karataş, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως στρατιωτικός ακόλουθος στην Ουάσινγκτον, αξιολόγησε τη συμφωνία που είχε συνάψει η Άγκυρα με την αμερικανική εταιρεία για το F-35. 

Ο Karatas τόνισε ότι η συμφωνία με την διεθνούς φήμης δικηγορική εταιρεία Arnold & Porter για τα δικαιώματα του προγράμματος αεροσκαφών F-35, αφορά στρατηγικές και νομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

H τουρκική πλευρά θα πληρώσει την αμερικανική εταιρεία 750 χιλιάδες δολάρια για τις υπηρεσίες της για 6 μήνες συνεργασίας. 

"Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία. Εγώ πάντα συνιστώ όμως να  γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε νομική διαδικασία και πρωτοβουλίες”, τόνισε ο ίδιος.

Η τουρκική αντιπολίτευση μετά το φιάσκο στα όρη Γκάρε στο Βόρειο Ιράκ κτυπάει τώρα τον Ερντογάν και στο θέμα των ρωσικών πυραύλων, το οποίο υποβάθμισε την τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο σε σχέση με την ελληνική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.