Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Φλώρος από την Ελληνογαλλική άσκηση «Σκύρος»... Πολλαπλασιάζεται η ισχύ μας με τα Rafale

  Μέρος της άσκησης Σκύρος, στην οποία συμμετέχουν τόσο το Ναυτικό όσο και η Αεροπορία αλλά και τα γαλλικά Rafale, παρακολούθησε στην αεροπ...



 

Μέρος της άσκησης Σκύρος, στην οποία συμμετέχουν τόσο το Ναυτικό όσο και η Αεροπορία αλλά και τα γαλλικά Rafale, παρακολούθησε στην αεροπορική βάση της Τανάγρας ο Κωνσταντίνος Φλώρος .

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ χαρακτήρισε στενούς συμμάχους την Ελλάδα και τη Γαλλία. «Έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα», είπε.

Χαρακτήρισε σημαντική ευκαιρία «να δούμε από κοντά τα Rafale» καθώς θα βγάλουμε, όπως είπε, «χρήσιμα συμπεράσματα για το αεροσκάφος, που σύντομα θα λειτουργήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας».

«Οι σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας είναι εξαιρετικές» είπε και συμπλήρωσε ότι υπάρχει «κοινή θέληση για περαιτέρω σύσφιξη».

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι «η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αποκτά Rafale», κάτι που «πολλαπλασιάζει την ισχύ μας».

«Το αεροσκάφος και τα όπλα του αποτελούν αξιομνημόνευτη προσθήκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις» και θα μας επιτρέψει «να συνεχίσουμε να προωθούμε τη σταθερότητα στην περιοχή μας» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης χαρακτήρισε «άψογη» τη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της άσκησης «Σκύρος» ενώ υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γαλλία, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο εξασφαλίζουν τη σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Τέτοιες ασκήσεις», είπε ο αρχηγός ΓΕΑ, «δίνουν την ευκαιρία σε Έλληνες και Γάλλους πιλότους να πετάξουν μαζί. Να δουλέψουμε ως ομάδα και να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά».

«Με ρεαλιστική εκπαίδευση, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε» πρόσθεσε.

Για την απόκτηση των Rafale, υπογράμμισε ότι μπορούν να καταφέρουν «στρατηγικά πλήγματα καθώς έχουν την ικανότητα να πλήξουν στόχους σε ξηρά, αέρα και θάλασσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.