Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γάλλος υποπτέραρχος: «Θα αλλάξουν τα δεδομένα τα Rafale» (βίντεο)

Για τα οφέλη που αναμένεται να προσφέρουν τα Rafale στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας μίλησε ο Γάλλος υποπτέραρχος, Λεργμπέντ Λοράντ,...

Για τα οφέλη που αναμένεται να προσφέρουν τα Rafale στην Πολεμική Αεροπορία της χώρας μας μίλησε ο Γάλλος υποπτέραρχος, Λεργμπέντ Λοράντ, με αφορμή την άσκηση «Skyros».

Αθήνα και Παρίσι επισφραγίζουν στον «αέρα» τη στρατηγική τους σχέση. Έλληνες και Γάλλοι πιλότοι εκπαιδεύονται μαζί σε όλα τα σενάρια εναέριας μάχης και συνεργασίας.

Γαλλικά Rafale, ελληνικά Μιράζ 2000-5 και F-16 έδωσαν ραντεβού στον αέρα.

Η άσκηση με το ελληνικό όνομα «Skyros» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τους Γάλλους να «φιλοξενούνται» στη φωλιά των Ελληνικών Μιράζ στην Τανάγρα.

Η στρατηγική σχέση Αθήνας και Παρισιού επισφραγίζεται στον αέρα μετά και την υπογραφή απόκτησης των 18 Rafale.

«Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος που αλλάζει τα δεδομένα για μας. Είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει τα δεδομένα για όποια Αεροπορία πετάει με Rafale» δήλωσε ο υποπτέραρχος της Γαλλικής Αεροπορίας, Λεργμπέντ Λοράντ.

Έλληνες και Γάλλοι ιπτάμενοι εκπαιδεύονται μαζί σε όλα τα σενάρια εναέριας μάχης και συνεργασίας. Σε συνθέτες αποστολές υψηλού συμβολισμού και αξίας.

Από τον χώρο του Cockpit γίνονται όλες οι διαδικασίες ανεφοδιασμού. Από την μια πλευρά βρίσκονται οι πιλότοι και πίσω τους οι χειριστές που οδηγούν τα μπουμ στα μαχητικά για να τους δώσουν καύσιμο.

«Θα πετάξουμε στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, η οποία είναι μια ελληνική άσκηση και θα χαρούμε ιδιαίτερα να υποδεχτούμε την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην άσκηση VOLFA στη Γαλλία» είπε ο κ. Λοράντ.

Η Αθήνα και το Παρίσι σχεδιάζουν το επόμενο διάστημα περισσότερες κοινές ασκήσεις, με τους Γάλλους να επιδιώκουν συχνή και πυκνή παρουσία τους στο ελληνικό FIR.

Ήδη έχει κλειδώσει η γαλλική συμμετοχή με δώδεκα συνολικά αεροσκάφη στην άσκηση «Ηνίοχος» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.