Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γάλλος αξιωματούχος για Rafale: «To καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο βρίσκεται πλέον στα χέρια σας»

"Έχει τρομερές δυνατότητες, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προς το παρόν σε όσα έχουμε δει" Στους ελληνικούς ουρανούς πέταξαν την Πέ...





"Έχει τρομερές δυνατότητες, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προς το παρόν σε όσα έχουμε δει"

Στους ελληνικούς ουρανούς πέταξαν την Πέμπτη, τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία πήραν μέρος σε άσκηση στην οποία μετείχαν και ελληνικά Mirage και F-16 .

Μικτοί σχηματισμοί Mirage και Rafale σκίζουν τον ουρανό της Τανάγρας. Η εμπειρία της συνύπαρξης Ελλήνων και Γάλλων στον αέρα και το έδαφος είναι ένα γρήγορο «φροντιστήριο» για το νέο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα Rafale.

«Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία να πετάς με ένα τόσο εντυπωσιακό αεροσκάφος φτερό με φτερό, έχει τρομερές δυνατότητες, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προς το παρόν σε όσα έχουμε δει» λέει ο Έλληνας πιλότος, Απόστολος Σβετζίδης.

«Αυτό το αεροσκάφος αλλάζει τις ισορροπίες, ως πιλότος Rafale θα έλεγα οτι είναι το καλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο», σημειώνει από την πλευρά του Γάλλος πιλότος.

Στην άσκηση "Σκύρος" εκτός της Πολεμικής Αεροπορίας μετείχαν πολεμικά πλοία και άνδρες ειδικών επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

O Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, δήλωσε ότι «ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τα Rafale σε δράση και καταλήξαμε σε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με αυτά τα αεροσκάφη και τις τεράστιες επιχειρησιακές τους δυνατότητες».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.