Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανικός στην Άγκυρα... '«Τα ελληνικά Rafale θα στοχεύουν τον τουρκικό στόλο & το TCG Anadolu με αποστολές TASMO»

Το πρακτορείο ειδήσεων Jane’s που είναι η πιο έγκυρη ιστοσελίδα ειδήσεων στον τομέα της άμυνας, μοιράστηκε εντυπωσιακές τεχνικές πληροφορίες...





Το πρακτορείο ειδήσεων Jane’s που είναι η πιο έγκυρη ιστοσελίδα ειδήσεων στον τομέα της άμυνας, μοιράστηκε εντυπωσιακές τεχνικές πληροφορίες για το αεροσκάφος που αγόρασε η Ελλάδα πρόσφατα από τη Γαλλία.

Στο άρθρο του με τίτλο "Η Ελλάδα υπέγραψε για μαχητικά αεροσκάφη Rafale", αναφέρει ότι δεν υπήρχαν μία, αλλά δύο διαφορετικές συμφωνίες αγοράς, με την δεύτερη να αφορά ποια πυρομαχικά θα τοποθετηθούν στα ελληνικά μαχητικά.

Εκεί αναφέρονται μεταξύ άλλων οι πύραυλοι Scalp και Exocet που έχουν σχεδιαστεί ειδικά εναντίον πολεμικών πλοίων και θα εφοδιάσουν και τα 18 αεροσκάφη Rafale της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Η Ελλάδα θα διαθέσει άλλωστε για τον σκοπό αυτόν 400 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά και την αναβάθμιση αυτών των πυραύλων κατά πολεμικών πλοίων πάσης φύσεως.

H ελληνική πολεμική αεροπορία έχει στα πλάνα της ειδικά σχέδια για την αντιμετώπιση του τουρκικού αποβατικού/ ελικοπτεροφόρου Anadolu, το οποίο θα είναι η ναυαρχίδα του τουρκικού στόλου.Tαυτόχρονα, τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική πολεμική αεροπορία θα παραλάβει τα αεροσκάφη Rafale περισσότερο για αποστολές TASMO (Tactical Αir Support For Maritime Operation) εναντίον των τουρκικών πλοίων, διαθέτοντας την αναμφισβήτητη αεροπορική υπεροχή.

Το πλοίο αυτό αναμένεται να πέσει στο νερό εντός του 2021, κάνοντας την εμφάνιση του στα νερά του Αιγαίου τους επόμενους μήνες.

Ουσιαστικά η Άγκυρα θεωρεί ότι η Ελλάδα θα διαθέτει με την παραλαβή των γαλλικών πυραύλων, το αντίδοτο όχι μόνο κατά του τουρκικού αποβατικού, αλλά κατά του συνόλου του τουρκικού στόλου, ο οποίος θα βρεθεί στο στόχαστρο σε περίπτωση ενδεχόμενου σοβαρού στρατιωτικού επεισοδίου, σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Υπενθυμίζουμε ότι από πλευράς όπλων, τα Rafale προορίζονται κατά βάση για αεροπορική υπεροχή, συνεπώς πρωτεύον όπλο που θα τα συνοδεύει είναι ο πύραυλος αέρος – αέρος Meteor.

Επίσης θα διαθέτουμε βελτιωμένους πυραύλους Mica NG. Ο συνδυασμός Meteor και Mica NG, εκτιμάται ότι θα προσδώσει σοβαρό πλεονέκτημα στους Έλληνες ιπταμένους κατά την εναέρια μάχη.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό Forbes, η Ελλάδα με την αγορά Rafale και την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 θα έχει ένα τρομερό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.Ωστόσο, στα όπλα των Rafale θα περιλαμβάνονται και πύραυλοι πλεύσεως (cruise) τύπου SCALP EG που θα αγοραστούν σε μικρό αριθμό, για προσβολές χερσαίων στόχων υψηλής αξίας σε αποστάσεις εκατοντάδων χιλιομέτρων, καθώς και οι πύραυλοι αέρος – επιφανείας AM.39 Exocet, για αποστολές Τακτικής Αεροπορικής Υποστηρίξεως Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΤΑΥΝΕ).

Όπως είναι λογικό όλα αυτά τα όπλα έχουν ανησυχήσει την τουρκική πλευρά που βλέπει τα σχέδια της για ισχυρό πολεμικό ναυτικό να ακυρώνεται στην πράξη από την ελληνική πολεμική αεροπορία, ενώ είμαστε σε αναμονή της αγοράς Φρεγατών, που θα κάνουν την διαφορά στο Αιγαίο. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.