Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αποκάλυψη σοκ από γερμανικά ΜΜΕ: Το αστρονομικό ποσό που ζητούσε από την ΕΕ η Pfizer για κάθε δόση του εμβολίου

Η συνολική τιμή που θα καλείτο να πληρώσει η ΕΕ για 500 εκατομμύρια εμβόλια θα ήταν περίπου 27 δις ευρώ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ Σοκάρ...

Η συνολική τιμή που θα καλείτο να πληρώσει η ΕΕ για 500 εκατομμύρια εμβόλια θα ήταν περίπου 27 δις ευρώ, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τα εμβόλια που έκαναν γερμανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα η Sueddeutsche Zeitung και οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί NDR και WDR.


Με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλούνται τα εν λόγω μέσα, σε μια αρχική πρόταση τον Ιούνιο του 2020, οι εταιρείες BioNTech και Pfizer ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση τιμή 54,08 ευρώ ανά δόση εμβολίου.


Η συνολική τιμή που θα καλείτο, συνεπώς, να πληρώσει η ΕΕ για 500 εκατομμύρια εμβόλια θα ήταν περίπου 27 δισεκατομμύρια ευρώ. Το εν λόγω εμβόλιο θα ήταν έτσι κατά 20 φορές ακριβότερο από αυτό της AstraZeneca.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι δύο εταιρίες κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία μόνο τον Νοέμβριο, στα 15,50 ευρώ ανά εμβόλιο, τιμή περίπου ίδια με αυτήν που καταβάλλουν οι ΗΠΑ.


"Θεωρώ την τιμή μη-σοβαρή. Βλέπω σε αυτή μια προσπάθεια για κέρδος, η οποία στην τωρινή κατάσταση της πανδημίας δεν δικαιολογείται με κανέναν τρόπο. Πιστεύω ότι δικαίως δίστασε η ΕΕ με μια τόσο υψηλή τιμή", δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τα Φάρμακα του Γερμανικού Ιατρικού Συλλόγου Βολφ Ντίτερ Λούντβιχ στην γερμανική εφημερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.