Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι δύο υψηλόβαθμοι πράκτορες της MİT που «κάρφωσαν» τις σχέσεις Ερντογάν με τζιχαντιστές μεταξύ των νεκρών αιχμαλώτων στο όρος Γκαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 13 Τούρκων αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν στο όρος Γκαρά ήταν και οι υψηλόβαθμοι πράκτορες της τουρκικής υπ...




Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των 13 Τούρκων αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν στο όρος Γκαρά ήταν και οι υψηλόβαθμοι πράκτορες της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών Ερχάν Πεκτζετίν και Αϊντίν Γκιουνέλ. 

Οι δύο πράκτορες είχαν αποκαλύψει το 2018, σε καταθέσεις που έδωσαν στους Κούρδους, τις σχέσεις του Ερντογάν και της υπηρεσίας τους με τους τζιχαντιστές. Αυτό δίνει μία άλλη διάσταση στην «εξόντωσή» τους στη σπηλιά στο όρος Γκαρά όπου κρατούνταν. Μήπως τους εκτέλεσε το τουρκικό κράτος ως προδότες; Μήπως το τουρκικό καθεστώς φοβήθηκε περαιτέρω αποκαλύψεις που θα έκαιγαν τον Ερντογάν, ιδίως τώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν νέα κυβέρνηση υπό τον Τζο Μπάιντεν;

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη μία αποτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στο ιρακινό Κουρδιστάν.


Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και των 13 αιχμαλώτων που κρατούνταν από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σε ένα δίκτυο σπηλιών στο όρος Γκάρα.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αν και εικάζεται ότι δύο από τους ομήρους ήταν ο Ερχάν Πεκτζετίν (Erhan Pekçetin) και ο Αϊντίν Γκιουνέλ (Aydın Günel), αξιωματούχοι της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της διαβόητης MİT, που συνελήφθησαν από τους μαχητές του PKK το 2017, το ζήτημα παραμένει ασαφές καθώς οι ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Ενώ ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε ότι οι όμηροι πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από τους μαχητές του ΡΚΚ, αυτοί υποστήριξαν ότι οι θάνατοι προκλήθηκαν από τις αεροπορικές επιθέσεις των Τούρκων.

Οι Αρχές της Τουρκίας αποκάλυψαν τις ταυτότητες 11 εκ των θυμάτων, ενώ τα ονόματα των υπόλοιπων δύο δεν αποκαλύφθηκαν.

Υπάρχει η υποψία ότι πρόκειται για τους ανώτερους αξιωματούχους της MİT, τον Πεκτζετίν και τον Γκιουνέλ.

Τον Αύγουστο του 2017, ο Πεκτζετίν, επικεφαλής ενός τμήματος που είναι υπεύθυνο για τα εθνικά κινήματα σε παγκόσμιο επίπεδο, και ο Γκιουνέλ, διευθυντής ανθρώπινων πόρων της ΜΙΤ, βρίσκονταν στην πόλη Ντοκάν κοντά στη Σουλεϊμανίγια στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν, στο πλαίσιο μιας αποστολής που ξεκίνησε με προσωπική εντολή του αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας, του διαβόητου Χακάν Φιντάν.

Η εντολή που έλαβαν ήταν να απαγάγουν ανώτατα στελέχη του PKK και να τα μεταφέρουν στην Τουρκία.

Αντ’ αυτού, συνελήφθησαν οι ίδιοι σε μια επιχείρηση των ανταρτών του ΡΚΚ.

Λίγους μήνες αργότερα, βιντεοσκοπημένο βίντεο έδειχνε τη στιγμή κατά την οποία οι δύο πράκτορες ανακρίνονταν από τους Κούρδους μαχητές, κυκλοφόρησε στο YouTube. Από τότε δεν έχει ακουστεί τίποτα για τους δύο Τούρκους πράκτορες.

Στις καταθέσεις τους είχαν «καρφώσει» τον Ερντογάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αρχικά ότι οι 13 όμηροι ήταν πολίτες.

Ωστόσο, οι 11 των οποίων τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα αποδείχθηκε ότι ήταν στρατιώτες και αστυνομικοί.

Μια ανακοίνωση του PKK πυροδότησε τη συζήτηση σχετικά με την ταυτότητα των άλλων δύο θυμάτων.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Βαρύτατοι βομβαρδισμοί που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ημερών, καθώς και έντονες μάχες μέσα και γύρω από το στρατόπεδο, οδήγησαν στο θάνατο ορισμένων από τους πράκτορες, τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς της MİT, οι οποίοι ήταν όμηροί μας», τόνισε το PKK.

Η κουρδική οργάνωση ισχυρίζεται ότι η τουρκική επίθεση δεν στόχευε στη διάσωση των ομήρων αλλά μάλλον στην εξόντωσή τους, καθώς ήταν προφανές ότι μια τόσο βαριά επίθεση δεν θα διευκόλυνε ποτέ την ασφαλή διάσωση κανενός.

«Είναι σαφές ότι ο κύριος και μοναδικός υπεύθυνος για τη δολοφονία αυτών των ανθρώπων είναι αυτός που διέταξε την επίθεση, ο Χούλουσι Ακάρ, ο οποίος στερείται εντελώς ανθρωπίνων συναισθημάτων», σημείωσε το PKK.

Μήπως όμως τους σκότωσαν επειδή είχαν «προδώσει» στις καταθέσεις τους τον Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.