Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δείκτης θετικότητας, μεταλλάξεις και συνωστισμός φέρνουν στο τραπέζι γενικευμένο lockdown

Στα ύψη η ανησυχία των επιστημόνων ειδικά για την Αττική όπου υπάρχει μεγάλη διασπορα. Στο 3,51 ο δείκτης θετικότητας. Τι θα γίνει με τα δ...

Στα ύψη η ανησυχία των επιστημόνων ειδικά για την Αττική όπου υπάρχει μεγάλη διασπορα. Στο 3,51 ο δείκτης θετικότητας. Τι θα γίνει με τα δημοτικά και τα γυμνάσια.



Η πολιορκία του κορονοϊού σε όλη τη χώρα συνεχίζεται με την Αττική για άλλη μια μέρα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μπορεί τα κρούσματα να μειώθηκαν, όπως συμβαίνει συνήθως όταν προηγείται Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι επιστήμονες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα παρά το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας είναι στις 3,51, καθώς το ενδεχόμενο ενός lockdown τύπου Μαρτίου είναι όλο και πιο κοντά.


Έχουν ενδείξεις για μεγάλη διασπορά ειδικά στην Αττική γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό. Άπαντες ελπίζουν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής να ανακόψουν την επέλαση του κορονοϊού προκειμένου η χώρα να πάρει μια ανάσα.


Σήμερα ανακοινώθηκαν 638 νέα κρούσματα κορονοϊού, 25 νεκροί, ενώ υπήρξε άνοδος στους διασωληνωμένους που έφτασαν στους 276 προκαλώντας τεράστια ανησυχία. Την ίδια ώρα η Αττική «βράζει» με 321 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.


Στο 3,51 ο δείκτης θετικότητας 

Και όλα αυτά ενώ ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται σήμερα κάτω από το όριο συναγερμού του 4, καθώς μετά από 18.151 διαγωνιστικά τεστ που έγιναν σε όλη τη χώρα είναι στο 3,51. Δεν υπάρχει, ωστόσο, κανένας εφησυχασμός από τους ειδικούς, καθώς πρόκειται για έναν αριθμό πολύ κοντά στο 4 που είναι το όριο για τη λήψη νέων μέτρων.


Η λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην κινητικότητα και τους περιορισμούς δεν φαίνεται να λειτουργεί καθώς τα στοιχεία που λαμβάνουν καθημερινά στα χέρια τους οι ειδικοί δείχνουν πως μπορεί σύντομα να χρειαστεί η επιβολή μιας γενικευμένης σκληρής καραντίνας τουλάχιστον  3 εβδομάδων.


Λόγω της κατάστασης που διαμορφώνεται συνεχίζεται και η συζήτηση για το εάν δημοτικά και γυμνάσια θα πρέπει να λειτουργούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.



Οι βόλτες στις παραλίες ,τις πλατιές και τα πάρκα έχουν προβληματίσει τους ειδικούς καθώς παρα το μειωμένο ωράριο κυκλοφορίας το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού. Η επιλογή του περιορισμού των sms έπεσε στο τραπέζι ως σκέψη εδώ και καιρό αλλά θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να εφαρμοστεί.


Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς θα υπάρξει και επιδείνωση του καιρού κάτι που θα ευνοήσει και άλλο την μετάδοση του κορονοϊού.


Στα όρια του γενικού lockdown η Αττική

Τα δεδομένα για την Αττική είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικά, στην κυβέρνηση ξορκίζουν ένα νέο γενικευμένο lockdown καθώς κάθε μήνας στοιχίζει 3 δισ. ωστόσο δεν μπορούν και να το αποκλείσουν…


Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για το λεκανοπέδιο γιατί αυτή τη βδομάδα, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται δεν αποκλείεται να δούμε νέα μέτρα ακόμα και την Τετάρτη ή την Πέμπτη. Αυτό θα συνεχιστεί για τον επόμενο  1,5 μήνα.


Το γενικευμένο lockdown είναι στο τραπέζι, κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν το αποκλείει, και μάλιστα αυτό θα γίνει ακαριαία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.