Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η «αφοπλιστική» απάντηση κατηγορούμενου για τρομοκρατία: Μπήκα σε ομάδα της ISIS για να βρω γυναίκα

Για οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού - Ο ίδιος αρνείται κάθε ουσιαστική εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος -...






Για οργάνωση τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού - Ο ίδιος αρνείται κάθε ουσιαστική εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος - Μιλά για ανάγκη εύρεσης συντρόφου και όχι μόνο

Όσο κι εάν η φαντασία οργιάζει, η απάντησή του δεν θα μπορούσε εύκολα να προβλεφθεί... «Ήθελα να βρω γυναίκα», η ομολογία κατηγορούμενου για τρομοκρατία ενώπιον της Δικαιοσύνης, όταν κλήθηκε να μιλήσει για την ένταξή του σε κύκλο συνομιλίας του Ισλαμικού Κράτους.

Ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού κατηγορήθηκε για προμήθεια ύποπτου εξοπλισμού, όπως αγορά σπαθιού, μαχαιριού, πανοπλίας σώματος, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικής πράξης.

Σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο της Ουαλίας, ο νεαρός άντρας ακολούθησε στην εφαρμογή επικοινωνίας Telegram την ομάδα «Υπηρέτες των Αόρατων».

Σε αυτήν την ομάδα, 30 μέλη αντάλλασσαν μηνύματα και εικόνες που είχαν άμεση σχέση με την τρομοκρατική προπαγάνδα της ISIS.

Σε ομολογία μετά τη σύλληψή του, ο Αμπού είπε ότι είχε προσκληθεί στην ομάδα από Αμερικανό, ενώ επεσήμανε πως ένιωθε ότι το 55 έως 60%, μόνο, του υλικού αφορούσε στο Ισλαμικό Κράτος.

Το υπόλοιπο, όπως υποστήριξε, αφορούσε πανεπιστημιακές μελέτες.

Στο δικαστήριο, ο Αμπού ισχυρίστηκε ότι είχε καλές προθέσεις, καθώς θέλησε να βοηθήσει τα μέλη να γίνουν... καλύτεροι Μουσουλμάνοι.

Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο 27χρονος, μέσα στην κατάθεσή του, υποστήριξε πως στους σκοπούς του ήταν και η εύρεση συντρόφου για μικρό χρονικό διάστημα.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της πράξης του, ο Αμπού υποστήριξε πως ως εργένης θέλησε να βρει σύντροφο από μια πλατφόρμα που θα του έδινε βήμα για να αναδείξει την προσωπικότητά του.

Επιδείκνυε την αδυναμία του στο στρατιωτικό κομμάτι, τη γενναιότητά του και την πίστη στον μουσουλμανισμό.

Μάλιστα, είπε ότι στην ομάδα υπήρχαν γυναίκες που είχαν λουλούδια ως εικονίδια και σκέφτηκε ότι μια πριγκίπισσα θα ήθελε να παντρευτεί έναν γενναίο στρατιώτη...

«Πολλοί βρήκαν τις συζύγους τους έτσι, σε ομάδες WhatsApp, αλλά αυτή ήταν η λάθος ομάδα, λάθος συζήτηση», παραδέχθηκε.

Στη συνέχεια, αρνήθηκε την προσήλωσή του στο Ισλαμικό Κράτος, καθώς, όπως είπε, τα αδέρφια του που ακολούθησαν την οργάνωση σκοτώθηκαν το 2015 στη Συρία.

Απέρριψε κάθε κατηγορία για ενασχόληση με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι δεν ήθελε να καταστρέψει τη ζωή του καθώς είχε επιχειρηματικές ιδέες.

Εκείνο, όμως, που θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο είναι το βίντεο στο οποίο δήλωνε υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.

Η δίκη για να εξακριβωθεί η δράση του Αμπού συνεχίζεται, με την υποψία ότι ήθελε πέρσι να χτυπήσει τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.