Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ... Η «αφοπλιστική» απάντηση κατηγορούμενου για τρομοκρατία: Μπήκα σε ομάδα της ISIS για να βρω γυναίκα

Για ενορχήστρωση τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού - Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος - Μιλά...

Για ενορχήστρωση τρομοκρατικής επίθεσης κατηγορείται ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού - Ο ίδιος αρνείται κάθε εμπλοκή με το Ισλαμικό Κράτος - Μιλά για ανάγκη εύρεσης συντρόφου

Εάν στοιχημάτιζε κανείς την απάντησή του πιθανόν να έχανε... «Ήθελα να βρω γυναίκα», η αποκάλυψη κατηγορούμενου για τρομοκρατία ενώπιον της Δικαιοσύνης όταν κλήθηκε να δικαιολογήσει την ένταξή του σε κύκλο συνομιλίας του Ισλαμικού Κράτους.


Ο 27χρονος Σαχάιμπ Αμπού κατηγορήθηκε για αγορά σπαθιού, μαχαιριού, πανοπλίας σώματος με σκοπό την τέλεσης τρομκρατικής πράξης. Σύμφωνα με το Ποινικό Δικαστήριο της Ουαλίας, ο νεαρός άντρας που εντάχθηκε στην οργάνωση, ακολούθησε στην εφαρμογή επικοινωνίας Telegram την ομάδα «Υπηρέτες των Αόρατων».


Σε αυτήν την ομάδα, 30 μέλη αντάλλαξαν μηνύματα και εικόνες που είχαν σχέση με την τρομοκρατική προπαγάνδη που προρχεται από την ISIS. Σε ομολογία μετά τη σύλληψή του, ο Αμπού είπε ότι είχε προσκληθεί στην ομάδα από Αμερικανό και ότι ένιωθε πως το 55 έως 60% μόνο του υλικού αφορούσε στο Ισλαμικό Κράτος.


Το υπόλοιπο, όπως υποστήριξε αφορούσε πανεπιστημιακές μελέτες. Στο δικαστήριο ο Αμπού ισχυρίστηκε ότι είχε καλές προθέσεις, καθώς θέλησε να βοηθήσει να τα μέλη να γίνουν... καλύτεροι Μουσουλμάνοι.


Εκείνο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι ο 27χρονος μέσα στην κατάθεσή του υποστήριξε στους σκοπούς του ήταν και η εύρεση συντρόφου για μικρό χρονικό διάστημα. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της πράξης του, ο Αμπού υποστήριξε πως ως εργένης θέλησε να βρει σύντροφο από μια πλατφόρμα που θα του έδινε βήμα να δείξει ποιος είναι και να αναδείξει την προσωπικότητά του.


Επιδείκνυε την αδυναμία του στο στρατιωτικό κομμάτι, τη γενναιότητά του και την πίστη στον μουσουλμανισμό. Μάλιστα, είπε ότι στην ομάδα υπήρχαν γυναίκες που είχαν λουλούδια ως εικονίδια και σκέφτηκε μια πριγκίπισσα θα ήθελε να παντρευτεί έναν γενναίο στρατιώτη...


«Πολλοί βρήκαν τις συζύγους τους έτσι, σε ομάδες WhatsApp, αλλά αυτή ήταν η λάθος ομάδα, λάθος συζήτηση», παραδέχθηκε. Στη συνέχεια αρνήθηκε την προσήλωση του Ισλματικό Κράτος, καθώς, όπως είπε, τα αδέρφια του που ακολούθησαν την οργάνωση σκοτώθηκαν το 2015 στη Συρία.


Απέρριψε κάθε κατηγορία για ενασχόληση με την τρομοκρατία, λέγοντας ότι δεν ήθελε να καταστρέψει τη ζωή καθώς είχε επιχειρηματικές ιδέες. Εκείνο, όμως, που θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο είναι το βίνετο στο οποίο δήλωνε υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους.


Η δίκη για να εξακριβωθεί η δράση του Αμπού συνεχίζεται, με την υποψία ότι ήθελε πέρσι να χτυπήσει τη Δύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.