Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ... Οι Αμερικάνοι παρατείνουν την απαγόρευση πώλησης F-35 στην Τουρκία! Δηώσεις από τον νέο Υπουργό Τύπου

Aνώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου την Παρασκευή, δήλωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα άρει την απαγόρευση της κυβέρνησης Τραμπ για την...





Aνώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου την Παρασκευή, δήλωσε πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα άρει την απαγόρευση της κυβέρνησης Τραμπ για την Τουρκία στην αγορά μαχητικών στελθ F-35, τιμωρία για την αγορά ρωσικού συστήματος άμυνας από την Άγκυρα το 2019.

«Η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, αλλά η απόφασή τους να αγοράσουν το S-400 δεν συνάδει με τις δεσμεύσεις της Τουρκίας ως σύμμαχος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ », δήλωσε ο υπουργός Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου το απόγευμα της Παρασκευής.

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Το S-400 δεν είναι συμβατό με το F-35 και η Τουρκία έχει ανασταλεί από αυτό το πρόγραμμα. Προτρέπουμε την Τουρκία να μην διατηρήσει το σύστημα S-400¨.

Μεγάλο μέρος της ρητορικής που χρησιμοποίησε ο Κίρμπι ήταν πανομοιότυπο με τον τρόπο με τον οποίο οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου χαρακτήρισαν την απόφαση αποκλεισμού της Τουρκίας από το έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο του 2019. 

Ο Κίρμπι δήλωσε πως «Η Τουρκία είχε πολλές ευκαιρίες την τελευταία δεκαετία να αγοράσει το σύστημα άμυνας Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες και αντίθετα επέλεξε να αγοράσει το S-400, το οποίο παρέχει στη Ρωσία έσοδα, πρόσβαση και επιρροή»

Τον Δεκέμβριο, η κυβέρνηση Τραμπ επέβαλε κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά του συστήματος πυραύλων. Η Τουρκία είχε από καιρό προγραμματίσει να αγοράσει πάνω από 100 αεροσκάφη, αλλά είχε παραγγείλει μόνο 30 όταν η Ουάσιγκτον κλώτσησε την Άγκυρα από το σχέδιο. 

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία δήλωσε πέρυσι ότι θα αγοράσει τα τουρκικά αεροσκάφη που έχουν ήδη κατασκευαστεί, αλλά δεν έχουν παραδοθεί, από τον εργολάβο άμυνας Lockheed Martin. Οι τουρκικές εταιρείες αναμένεται να συνεχίσουν να κατασκευάζουν και να προμηθεύουν ανταλλακτικά F-35 στη Lockheed έως το 2022.

https://www.defenseone.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.