Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φεύγει το click away, έρχονται οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις

Σε συνθήκες lockdown Μαρτίου επιστρέφει η αγορά από τις 6 το πρωί της Πέμπτης - Τι μένει ανοιχτό. Μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτ...

Σε συνθήκες lockdown Μαρτίου επιστρέφει η αγορά από τις 6 το πρωί της Πέμπτης - Τι μένει ανοιχτό.


Μετά και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, αποφασίστηκε αυστηρό καθολικό lockdown στην Αττική από την Πέμπτη στις 6 το πρωί.

Η απόφαση αυτή έρχεται μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των μέτρων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική που όριζε οτι τα εμπορικά καταστήματα στις τρεις μητροπολιτικές περιοχές θα λειτουργούν μόνο με click away. Η κατάργηση του click inside επέβαλε στους καταναλωτές και τους εμπόρους να προσαρμοστούν για ακόμη μία εβδομάδα σε νέα δεδομένα.


Πριν όμως καλά καλά συνηθίσουν αυτή τη νέα πραγματικότητα, έρχονται νέα μέτρα που καταργούν πλέον και το click away, γεγονός που έχει προβληματίσει τους επιχειρηματίες που βλέπουν ολοένα και πιο κοντά ένα ενδεχόμενο λουκέτο στην επειχείρηση τους.


Τι μένει ανοιχτό


Ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα και αυτά θα λειτουργούν σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα, δηλαδή με χρήση μάσκας και συγκεκριμένα άτομα ανα τετραγωνικά μέτρα. Μάλιστα ενδεχομένως τα σουπερ μάρκετ να λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο όπως ακριβώς και το Μάρτιο.


Κλειστά θα είναι και τα κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες περιποίησης άκρων και κομμωτήρια που είχαν πάρει μια ανάσα το τελευταίο διάστημα.

Ο κλάδος της εστίασης θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ισχύον καθεστώς, αφού σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, το delivery και το take away θα επιτρέπονται.


Πως θα λειτουργήσει η αγορά


Η αγορά θα λειτουργήσει όπως ακριβώς και το Μάρτιο, δηλαδή με τη χρήση ηλεκτρονικών καταστημάτων εξέλιξη η οποία αναμένεται να επιβαρύνει και πάλι τα δίκτυα ταχυμεταφορών και τις εταιρείες courier. Οι σχετικές υπηρεσίες είχαν πάρει μία «ανάσα» το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας της λειτουργίας του click away αλλά και του ανοίγματος των καταστημάτων. Ο φόβος λοιπόν των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς είναι αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν και πάλι σε ενδεχόμενες μαζικές παραγγελίες που είχαν προκαλέσει έμφραγμα στις παραδόσεις κατά το πρώτο καθολικό lockdοwn. Ανησυχία όμως επικρατεί και στους καταναλωτές, οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν εκ νέου καθυστερήσεις στις παραγγελίες των προιόντων τους.


Κόστος μέτρων


Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπολογίζει πάντως ότι το ολικό lockdown στην Αττική έχει κόστος 3 δισ. ευρώ για την οικονομία το μήνα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες απώλειες.


Η ανησυχία που επικρατεί απο το καθολικό lockdown στην Αττική αποτυπώνεται και στο χρηματιστήριο Αθηνών που οδήγησε σε μαζικές ρευστοποιήσεις, οι οποίες έλαβαν εντονότερη μορφή στον κλάδο των τραπεζών. Μέσα, μέσα στην ημέρα, έκαναν «φτερά» από την ελληνική αγορά σχεδόν 1,1 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.