Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, βάζει φρένο στη λεηλασία του πετρελαϊκού πλούτου από τούρκους και φιλότουρκους!

Μετά από χρόνια παραμέλησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των διαδοχικών κυβερνήσεων στην Τρίπολη, ο στρατός της Λιβύης τερμάτισε τη λ...





Μετά από χρόνια παραμέλησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και των διαδοχικών κυβερνήσεων στην Τρίπολη, ο στρατός της Λιβύης τερμάτισε τη λεηλασία πετρελαίου που γινότανε στο νότο της χώρας.

Την Κυριακή, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ανακοίνωσε την κατάσχεση 4 φορτηγών γεμάτα με καύσιμα στη νότια πόλη Κούφρα, τα οποία μεταφέρονταν λαθραία στο Τσαντ.

Η ταξιαρχία «Subul al-Salam» της Γενικής Διοίκησης του Λιβυκού Στρατού ανακοίνωσε ότι κατάφερε να σταματήσει και να κατασχέσει 4 φορτηγά με καύσιμα που εισήχθησαν λαθραία στο Τσαντ.

Η «Subul Al Salam» δήλωσε ότι δύο από τα φορτηγά κατασχέθηκαν με καύσιμο ντίζελ «blister» και τα υπόλοιπα με καύσιμο «βενζίνη», μαζί και ένα αυτοκίνητο που συνόδευε τα φορτηγά για προστασία.

Καθημερινές περιπολίες

Η ταξιαρχία «Subul Al-Salam» ανέφερε ότι διεξάγει καθημερινά «μεγάλες» περιπολίες, κατά τη διάρκεια των οποίων περιπλανιέται σε μεγάλες περιοχές της νότιας ερήμου για να την ασφαλίσει και να καταπολεμήσει τις «αδύναμες ψυχές» που είναι ικανές να διακινούν λαθραία αγαθά.

Νωρίτερα, ο στρατός της Λιβύης κατάφερε να αποτρέψει πολλές επιχειρήσεις λαθρεμπορίου, ιδίως το λαθρεμπόριο καυσίμων προς τις χώρες της Νότιας Αφρικής.

Η Λιβύη διαθέτει πλούτο σε πετρέλαιο το οποίο έλκει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις της περιοχής. Μια σημαντική κλοπή γίνεται σε ορυχείο κοντά στα σύνορα του Τσαντ προς την πόλη Kufra, το οποίο ελέγχεται από ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης του Τσαντ τα τελευταία χρόνια.

Ο στρατός της Λιβύης ξεκίνησε επιχείρηση επιβολής του νόμου τον Ιανουάριο του 2020, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση όλων των ζωτικών εγκαταστάσεων στο νότια Λιβύη, τη διασφάλιση των συνόρων και τη διακοπή της ροής αγαθών και καυσίμων στο εξωτερικό.

Τους τελευταίους 4 μήνες, ο στρατός της Λιβύης κατάφερε να ελέγξει πολλές απόπειρες λαθρεμπορίου και παράνομης μετανάστευσης.

Al Ain

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.