Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με τουρκική εντολή χτυπήθηκε Ισραηλινό πολεμικό πλοίο - «Κόλαση» στη Μεσόγειο από Χαμάς-Άγκυρα - Προς γενικευμένη σύγκρουση

Νέα απροσδόκητη εξέλιξη έχουμε αφού σύμφωνα με ξένες πηγές το ισραηλινό ναυτικό δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένο υποβρύχιο στα παράλια τη...






Νέα απροσδόκητη εξέλιξη έχουμε αφού σύμφωνα με ξένες πηγές το ισραηλινό ναυτικό δέχθηκε επίθεση από μη επανδρωμένο υποβρύχιο στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας. Την επίθεση εξουδετέρωσαν έγκαιρα τα οπλικά συστήματά του.

Καθώς το πλοίο προσέγγιζε το λιμάνι, έγινε έκρηξη και κατά την εξουδετέρωση της προκλήθηκαν σχετικά μικρές υλικές ζημιές στο ισραηλινό πολεμικό πλοίο.

Ρωσικές πηγές, κρίνοντας από την έκρηξη που έλαβε χώρα, τονίζουν ότι υπήρχαν αρκετά εκρηκτικά στο άγνωστο υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο σκάφος που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα για να χτυπήσει (ανεπιτυχώς) το ισραηλινό πολεμικό πλοίο, με στόχο να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Το Ισραήλ με τη σειρά του, δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος, σημειώνοντας μόνο ότι η απειλή εξαλείφθηκε αμέσως. Ποιος είναι ακριβώς πίσω από την επίθεση στο ισραηλινό πολεμικό πλοίο παραμένει προς το παρόν άγνωστο. Ωστόσο, όλα δείχνουν παλαιστινιακές ριζοσπαστικές ομάδες (Χαμάς) που έχουν ήδη δηλώσει την ετοιμότητά τους να επιτεθούν στους ισραηλινούς στόχους στη θάλασσα.

Μέχρι τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο ισραηλινό πολεμικό πλοίο.

Η ισλαμιστική τρομοκρατική (και τουρκοκίνητη) οργάνωση Χαμάς κατέχει τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια.

Τα υποβρύχια μη επανδρωμένα σκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επιτεθούν σε οποιονδήποτε αριθμό κατά ισραηλινών στόχων στη θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών γεώτρησης φυσικού αερίου, εμπορικών και πολεμικών πλοίων, όπως στην περίπτωση μας.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το ναυτικό οπλοστάσιο της Χαμάς περιείχε "προηγμένα ναυτικά όπλα τα οποία είναι ικανά να διεισδύσουν και να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις."

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η Χαμάς έχει επεκτείνει τις ναυτικές της δυνατότητες, τόσο από την άποψη της προηγμένης τεχνολογίας όσο και από πλευράς της εκπαίδευσης βατραχανθρώπων, ώστε αυτοί να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από τη θάλασσα για να επιτεθούν σε ισραηλινά πλοία.

Πίσω από όλα όμως πιθανότατα βρίσκονται δύο χώρες, η μία είναι η Τουρκία και η άλλη το Ιράν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας, τα υποβρύχια drones θα γίνουν ο χειρότερος εφιάλτης των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων.Υποβρύχιος πόλεμος η μεγάλη απειλή για τη Μεσόγειο

Τα εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα, θα κληθούν να εντοπίζουν και εξουδετερώνουν επανδρωμένα και μη υποβρύχια. Αναμένεται, μάλιστα, να εξελίξουν και τις γνωστές μεθόδους εντοπισμού που είναι το ενεργητικό και το παθητικό σόναρ. Θα εντοπίζουν τορπίλες και θα μετατρέπονται τα ίδια σε τορπίλες για να καταστρέψουν εχθρικά πολεμικά πλοία.

Οι χώρες της Μεσογείου σε συνδυασμό με τα μεγάλα ενεργειακά σχέδια στην περιοχή θα κληθούν πρώτες από όλες, όπως όλα δείχνουν, να απαντήσουν πολύ σύντομα σε αυτόν τον τεράστιο, ύπουλο κίνδυνο κάτω από το νερό. pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.