Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΡΕΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.. Νέα φοβερή επίθεση της τουρκίας στους Αμερικάνους....! «Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Κούρδους για την εποχείρηση στο Β. Ιράκ!»

ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ... ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο "ΣΤΟΧΟΣ&quo...





ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ... ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο "ΣΤΟΧΟΣ" ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ... ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΑΝ ΣΩΤΗΡΑ.. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ:

Η κοινή θέση μεταξύ του εγγράφου Εθνικής Στρατηγικής Ασφάλειας (NSS) που ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο Donald Trump τον Δεκέμβριο του 2017 και της έκθεσης με τίτλο «Ανάλυση κινδύνου για την περίοδο μετά την υπεροχή» που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2017 από το Στρατηγικό Κέντρο Έρευνας του Στρατού των ΗΠΑ είχε επισύρει μεγάλη προσοχή.


Και στις δύο αναφορές, διαπιστώθηκε ότι η κύρια προσέγγιση είναι ότι οι ΗΠΑ αρχίζουν να χάνουν την παγκόσμια υπεροχή. Σύμφωνα με τα 23 διαφορετικά σενάρια, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ θεωρούν την Κίνα, τη Ρωσία, τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν ως ανοιχτή απειλή. Αν και η Τουρκία δεν αναφέρεται συχνά στο έγγραφο στρατηγικής, το γεγονός ότι η Τουρκία δεν εμφανίζεται μεταξύ των συμμαχικών χωρών των ΗΠΑ στην εν λόγω έκθεση δείχνει ότι οι ΗΠΑ στοχεύουν κρυφά την Τουρκία.

Στο μήνυμα που έστειλε βιντεοσκοπημένο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πρόγραμμα που διοργανώθηκε κατά την έναρξη του τηλεοπτικού καναλιού της Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής Τουρκίας-Αμερικής, ανέφερε ότι υπάρχει μια ισχυρή, περιεκτική, στρατηγική σχέση συμμαχίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ με βάση κοινά συμφέροντα και πρόσθεσε: "Δεν λάβαμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που θέλαμε από τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ."

"Αν και μερικές φορές έχουμε διαφορετικές απόψεις στις σχέσεις μας, η συνεργασία έχει καταφέρει να ξεπεράσει κάθε είδους δυσκολίες μέχρι στιγμής. Πρόσφατα, όλοι βιώσαμε μια διαδικασία στην οποία η τουρκοαμερικανική συμμαχία υποβλήθηκε σε μια σοβαρή δοκιμασία. Αποτύχαμε να λάβουμε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που θέλαμε από τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, ειδικά σε σχέση με την καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) και των επεκτάσεών της.

Ομοίως, το γεγονός ότι δεν έχει ληφθεί κανένα βήμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια σχετικά με την έκδοση του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Fetullah (FETÖ), παρά τις πολλές αποδείξεις που στείλαμε στις αμερικανικές αρχές, έχει πλήξει βαθιά το έθνος μας και τις οικογένειες των 251 Τούρκων μαρτύρων. Είναι μια μεγάλη αντίφαση για μια χώρα που είναι αποφασιστική όσον αφορά τη δημοκρατία και τις ελευθερίες να ανοίξει τα χέρια της σε πραξικοπήματα που επιτέθηκαν στη δημοκρατία''.

Υπογραμμίζοντας ότι οι προηγούμενες εμπειρίες έδειξαν οδυνηρά πόσο λάθος είναι να προσπαθείς να εξαλείψεις μια τρομοκρατική οργάνωση μέσω μιας άλλης, ο Ερντογάν δήλωσε: "Αυτοί που ηγήθηκαν της αποτρόπαιας εισβολής στο Αμερικανικό Κογκρέσο συνδέονται με τη συριακή πτέρυγα της αυτονομιστικής οργάνωσης, τις Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) / το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD). Κατανοήθηκε για άλλη μια φορά μέσω αυτής της επίθεσης ότι η τρομοκρατία είναι ενάντια τόσο στην ανθρωπότητα όσο και στη δημοκρατία. Δεν υπάρχει χώρος στο μέλλον της χώρας και της περιοχής μας για δολοφόνους.''

Ο Ερντογάν, επισημαίνοντας την κρίσιμη σημασία όλων των χωρών που προσπαθούν να επιτύχουν παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα για να συναντηθούν σε κοινό έδαφος σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, να ενεργήσουν με αρχή και συνέπεια κατά της τρομοκρατίας, δήλωσε: ''Ειδικά μετά την ύπουλη τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας, η οποία οδήγησε στο θάνατο 13 Τούρκους μάρτυρες, περιμένουμε μια σαφή στάση από όλους τους συμμάχους μας."

Τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, είπε ο Ερντογάν: ''Δεν υπάρχει χώρος στο μέλλον στη χώρα ή στην περιοχή μας για οποιονδήποτε δολοφόνο, που κυμαίνεται από το Daesh έως το PKK, από το FETÖ έως το YPG.'' Πρόσθεσε επίσης ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν περισσότερα κοινά συμφέροντα από ό,τι διαφορές .

Σίγουρα η καθυστέρηση της Τουρκίας να αναφέρει τη στρατιωτική επιχείρηση Gara στις ΗΠΑ αποτελεί σωστή στρατηγική. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν ισχυρισμοί ότι η NSA παρακολουθούσε το PKK και τους ομήρους.

Τοπικές πηγές, ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ οι οποίες έχουν δύο σημεία πληροφοριών στην περιοχή, το ένα στο Ζάχο και το άλλο στη συνοριακή γραμμή Συρίας-Τουρκίας, εντατικοποίησαν τη δραστηριότητα τους σε αυτά τα σημεία, αφού ανακάλυψαν για την επιχείρηση Gara και επικοινώνησαν με το PKK.

Επισήμαναν ότι η δραστηριότητα στα σημεία επαφής συνεχίστηκε ασταμάτητα μέχρι το τέλος της στρατιωτικής επιχείρησης, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί στο Ερμπίλ συνεχώς ανησυχούσαν καθ 'όλη τη διάρκεια της επιχείρησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η αδυναμία των Αμερικανών να λάβουν πρώιμα νέα για τη στρατιωτική επιχείρηση Gara παρά το γεγονός ότι τόσο η NSA όσο και τα δύο σημεία πληροφοριών είναι ενεργά, είναι μια σαφής ένδειξη για τις ελλείψεις τους στις πληροφορίες και ότι η Τουρκία διεξήγαγε μια αξιόπιστη επιχείρηση.

Το πιο σημαντικό θέμα είναι εάν ο ισχυρισμός ότι η τελικά αποστολή με τον κωδικό «Sofi Nurettin» ήταν να οργανώσει τη μεταφορά των ομήρων στη συνοριακή γραμμή της Συρίας αναφερόταν στους 13 τούρκους ομήρους ή άλλους ομήρους. Επειδή ένας σημαντικός ισχυρισμός σύμφωνα με τοπικές πηγές είναι ότι η βάση Gara παραμένει ανοιχτή για το PKK και η γραμμή Ιράκ-Συρίας που είναι ανοιχτή για τις ΗΠΑ «έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία».

Εάν η βάση Gara είναι σημαντική επειδή αποτελεί κέντρο μεταφοράς για το PKK κατά μήκος της γραμμής Qandil-Sinjar-Συρίας, τι κάνει τη γραμμή Ιράκ και Συρίας να παραμένει ανοιχτή τόσο σημαντική για τις ΗΠΑ; Ή μήπως είναι η μεταφορά των 13 Τούρκων ομήρων από τον Καντίλ στην Γκάρα και, στη συνέχεια, η εκτέλεσή τους μια μυστική επιχείρηση του Πενταγώνου;

Εκτίμηση

Ο Ερντογάν με τα παραπάνω λεγόμενά του εξαπολύει σφοδρή και ανοικτή επίθεση σε βάρος των ΗΠΑ, αφού φθάνει στο σημείο ευθέως να διερωτάται εάν η μεταφορά των 13 Τούρκων ομήρων από τον Καντίλ στην Γκάρα και στη συνέχεια, η εκτέλεσή τους ήταν μια μυστική επιχείρηση του Πενταγώνου.

Οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ δεν πρόκειται να εξομαλυνθούν με τον Ερντογάν στην εξουσία, ας το καταλάβουμε αυτό. Η προκλητικότητα της Τουρκίας το επόμενο χρονικό διάστημα σε βάρος Ελλάδας-Κύπρου αναμένουμε να αυξηθεί κατακόρυφα. Ο κίνδυνος ενός θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα στο Αιγαίο είναι ορατότερος από ποτέ. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο Σύμπλεγμα Καστελορίζου (Καστελόριζο-Ρω-Στρογγύλης), ανεξαρτήτως αν θα υπάρξει δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή ή όχι, στα πλαίσια της "Γαλάζιας Πατρίδας" Παναγιώτης Νάστος - pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.