Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ... Ομοβροντία πυραύλων κατά τουρκικής βάσης στη Μοσούλη: «Κόλαση» φωτιάς από Ιρακινή Οργάνωση

ΗΙρακινή οργάνωση ισλαμικής Αντίστασης "Ashab al-Kahf" ανακοίνωσε ευρεία επίθεση πυραύλων στην τουρκική στρατιωτική βάση στη Μοσ...




ΗΙρακινή οργάνωση ισλαμικής Αντίστασης "Ashab al-Kahf" ανακοίνωσε ευρεία επίθεση πυραύλων στην τουρκική στρατιωτική βάση στη Μοσούλη.

Το κανάλι Telegram του κινήματος ισλαμικής αντίστασης Al-Nujaba, έγραψε ότι η Ομάδα Ισλαμικής Αντίστασης "Ashab al-Kahf" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε αυτήν την τουρκική στρατιωτική βάση στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας.Η οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι εκτόξευσε πυραύλους μικρού βεληνεκούς κατά της τουρκικής στρατιωτικής βάσης στη Μοσούλη. Το τηλεοπτικό κανάλι Saberin News, παρουσίασε ρεπορτάζ από το οποίο ακουγόταν ο ήχος των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν στην τουρκική βάση στη Μοσούλη.

Η ιρακινή οργάνωση ανέφερε σε έκτακτη ανακοίνωση προς τον ιρακινό λαό: "Τα αδέρφια και τα παιδιά σας σήμερα στόχευσαν μια από τις βάσεις στήριξης των κατακτητών στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας".

Η “Ashab al-Kahf” ανακοίνωσε ότι κατέγραψε το βίντεο της επιχείρησής της και θα το δημοσιεύσει σύντομα.

Αυτή η επίθεση έρχεται ενώ το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Al-Nujaba προειδοποίησε τον τουρκικό στρατό που εισέβαλε σε ιρακινό έδαφος ότι θα λάβει ένα γερό μάθημα.


Οι Ιρακινοί αντάρτες επικρίνοντας την αδυναμία των επίσημων (θεσμικών οργάνων), τα κατηγόρησαν ότι έχουν μετατρέψει το Ιράκ σε πεδίο υπερβολικών απαιτήσεων ορισμένων ξένων δυνάμεων (Τουρκία).

Το Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης Al-Nujaba εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία για τις πληροφορίες που ελήφθησαν σχετικά με την εισβολή τουρκικών δυνάμεων κατοχής στην επαρχία Νινευή και την πόλη Σαντζάρ στο Ιράκ.

Οι τουρκικές δυνάμεις έχουν αρκετές βάσεις στο ιρακινό Κουρδιστάν, ειδικά στο Ντοχούκ και πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά καιρούς που μέχρι στιγμής έχουν σκοτώσει και τραυματίσει αρκετούς πολίτες.

Σήμερα επίσης η η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 718 άτομα, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών του κουρδικό κόμματος.

Η Άγκυρα ξεσπά πλέον στο HDP, το οποίο εδώ και καιρό κατηγορείται για διασυνδέσεις με το PKK.

Αυτό που γίνεται σαφές είναι το ότι η Τουρκία δεν προκαλεί μόνο χάος στο εξωτερικό όπου δρουν οι δυνάμεις της, αλλά το υφίσταται κιόλας στο εσωτερικό της λόγω της παράλογης στάσης του Τούρκου προέδρου, ο οποίος κινείται πλέον με φασιστική λογική και δόγμα, για όσους δεν το κατανοούν πλέον. Την Κυριακή, το HDP εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για τους θανάτους των 13 Τούρκων στο Ιράκ, καλώντας το PKK να απελευθερώσει τους εναπομείναντες κρατούμενους, ενώ ορισμένοι βουλευτές του HDP επέκριναν την τουρκική κυβέρνηση ότι δεν εξασφάλισε την ασφαλή διάσωση των ομήρων μέσω συνομιλιών με το PKK.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.