Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΑΛΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ θα βγάλει το φίδι από την τρύπα....!!! Σε ετοιμότητα οι Ένοπλές Δυνάμεις για την «Μήδεια» που επελαύνει...

Του Ηλία Προύφα_ Η κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ, για την οποία Μετεωρολόγοι και Πολιτική Προστασία, μας είχαν ενημερώσει από μέρες, έχει φθάσει με άγρ...





Του Ηλία Προύφα_ Η κακοκαιρία ΜΗΔΕΙΑ, για την οποία Μετεωρολόγοι και Πολιτική Προστασία, μας είχαν ενημερώσει από μέρες, έχει φθάσει με άγριες διαθέσεις στη χώρα μας.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, το σφοδρό κύμα ψύχους έχει αρχίσει να γίνεται αισθητό σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ξεκίνησαν και οι πρώτες χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, αναμένεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και στα βόρεια, ενώ από τις προμεσημβρινές ώρες χιόνια αναμένονται και στα κεντρικά ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας και βαθμιαία της κεντρικής Ελλάδας.

Προς το βράδυ, η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή και στα κεντρικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια, όπου τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με συνεχής συσκέψεις παρακολουθούν και αξιολογούν την κατάσταση, θέτοντας τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα. Χαρακτηριστικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει προμηθευτεί 10.000 τόνους αλάτι, ενώ έχει πάνω από εκατό μηχανήματα έργου σε όλα τα εργοτάξια. 80 εκχιονιστικά μηχανήματά της, παντός τύπου είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στους υπόλοιπους Δήμους και Περιφέρειες της χώρας.

Σε ετοιμότητα ο Στρατός

Τις δυνάμεις του είναι έτοιμος να προσφέρει ο Στρατός Ξηράς, υπέρ του κοινωνικού συνόλου, θέτοντας τις απαιτούμενες μονάδες, κυρίως του Μηχανικού, σε επιφυλακή, έτσι ώστε όταν απαιτηθεί και κληθούν μέσω του σχεδίου ”ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”, να συνδράμουν σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ήταν κάτι που το είχε ζητήσει από μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και για το οποίο ο Στρατός Ξηράς, ήταν πανέτοιμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosr, ήδη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, σε συνεννόηση με το ΓΕΕΘΑ, έχει ζητήσει να βρίσκονται όλες οι μονάδες του Μηχανικού σε ετοιμότητα. Τα Μηχανήματα έχουν ελεγχθεί και οι Διοικητές έχουν λάβει τις οδηγίες του ίδιου του Αρχηγού, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στο γραφείο του και ενημερώνεται προσωπικά για το θέμα.

Σε περίπτωση που απαιτηθεί ”χακί” γκρέϊντερ, θα κάνουν την εμφάνισή τους, εκτός από το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, ακόμη και σε δρόμους εντός του αστικού ιστού, προκειμένου να βοηθήσουν στον απαγχονισμό.

Σύμφωνα με τους Μετεωρολόγους η κατάσταση θα είναι δύσκολη, όλη την ερχόμενη εβδομάδα με χιονοπτώσεις ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. kranosgr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.