Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Με παρακολουθούσε, ήταν ικανός για τα πάντα»... Τελειώνουν τον Φιλιππίδη Παπαχαραλάμπους, Δροσάκη και Αναστασοπούλου

Σοκαριστικά τα όσα αναφέρουν στις καταγγελίες τους για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνε...





Σοκαριστικά τα όσα αναφέρουν στις καταγγελίες τους για γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Οι τρεις ηθοποιοί ζητούν τη διαγραφή του από το ΣΕΗ.

Μέρος από τις συγκλονιστικές καταγγελίες που έκαναν στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών οι Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Λένα Δροσάκη και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποκάλυψε η εκπομπή του Mega «Πάμε Δανάη».

Οι τρεις ηθοποιοί ζητούν τη διαγραφή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών του ανθρώπου που καταγγέλλουν. Τα όσα εξομολογούνται οι τρεις γυναίκες σοκάρουν.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους αναφέρεται σε περιστατικά που έγιναν το 2000, όταν εκείνη ήταν 24 ετών και έπαιζε στο θέατρο Βρετάνια, στον «Ηλίθιο» του Νιλ Σάιμον.

«Ο καταγγελλόμενος προέβη πολλές φορές σε σοβαρές πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και όχι μόνο, εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας μου, την ανάγκη μου να εργαστώ και τον φόβο που μου είχε εμφυσήσει.

(…) με παρενοχλούσε και εκτός θεάτρου με διάφορους τρόπους, όπως παρακολουθώντας με και προκαλώντας μου μια διαρκή ανησυχία που έφτανε πολλές φορές στα όρια του τρόμου. Δεν ήξερα ποια θα ήταν η επόμενη κίνησή του. Φοβόμουν ότι ήταν ικανός για τα πάντα, όπως μου είχε δείξει με τις πράξεις του».

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους περιγράφει μια σκηνή με ένα τρυφερό φιλί στη διάρκεια της παράστασης, την οποία ο καταγγελλόμενος χρησιμοποιούσε βία όταν στο κοινό ήταν ο τότε σύντροφός της ή άλλοι γνωστοί της, προκαλώντας απέχθεια στο κοινό.

«Όταν ερχόταν πρώην σύντροφός μου να δει την παράσταση με έπιανε σε διάφορα σημεία του σώματός μου», λέει η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

Ο Άρης Καβατζίκης αποκάλυψε ότι συνέβη ένα πολύ άσχημο περιστατικό στο καμαρίνι που παραχωρήθηκε στην ηθοποιό από τον σκηνοθέτη και ηθοποιό. Το κλειδί το κρατούσε ο ίδιος σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, όσο κράτησε η παράσταση.

Όταν απευθύνθηκε στον θεατρικό παραγωγό του θεάτρου «Βρετάνια», Κάρολο Παυλάκη, εκείνος την άκουσε με προσοχή και της είπε ότι θα ήταν δύσκολη μια αντικατάσταση, αλλά θα κατανοούσε αν ήθελε να φύγει. «Δεν έφυγα από την παράσταση γιατί φοβήθηκα και άλλα αντίποινα. Είχα τον λόγο και δεν είπα τίποτα και μετανιώνω γιατί τον έτρεμα».

Η Λένα Δροσάκη

Η Λένα Δροσάκη αναφέρεται σε περιστατικά από το 2007, όταν ως φοιτήτρια της δραματικής σχολής είχε επισκεφτεί τα γυρίσματα σειράς που πρωταγωνιστούσε ο εν λόγω ηθοποιός κι εκείνος είχε δείξει ενδιαφέρον για εκείνη.

Ύστερα από καιρό «άρχισε να με παρενοχλεί σεξουαλικά στην αρχή πιο διακριτικά, στη συνέχεια ολοένα και με πιο ανάρμοστο τρόπο. Κάποια στιγμή άρχισε να με απειλεί ανοιχτά ότι αν δεν συνευρεθούμε ερωτικά θα φροντίσει να μην περάσω ως φοιτήτρια στις εξετάσεις του Υπουργείου. Την μέρα των εξετάσεων στο Υπουργείο, τον είδα απέναντί μου, πάγωσα. Δεν περίμενα πως θα έφτανε σε εκείνο το σημείο.

Όταν ανέβηκα στη σκηνή για να εξεταστώ, είδα τον καταγγελλόμενο να εισέρχεται στην αίθουσα του θεάτρου και να κατευθύνεται προς το μέρος της εξεταστικής επιτροπής χαιρετώντας εγκάρδια και συνομιλώντας με τα μέλη της. Όταν ανέβηκα στη σκηνή μου έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση «είδες που στα έλεγα;». Δεν πέρασα στις εξετάσεις του Υπουργείου αν και θέλω να είμαι απολύτως σαφής, δεν ξέρω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε ενέργειες του καταγγελλόμενου ή στο γεγονός ότι η απόδοσή μου δεν ήταν η επιθυμητή κυρίως λόγω της ταραχής μου, που κυριολεκτικά με είχε παγώσει».

Το 2019, στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» που ανέβαζε η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη καλείται για έναν ρόλο. Πίστευε πως όσα είχαν περάσει. Ενημέρωσε την Κάτια Δανδουλάκη αλλά τελικά πείθεται και μένει στην παράσταση.

«Άρχισαν τα ίδια περιστατικά, άλλες φορές κατ’ ιδίαν άλλες μπροστά σε όλο τον θίασο. Μία μέρα χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε λεκτικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου σε εμένα και στον συνάδελφό μου Λευτέρη Ζαμπετάκη, προφανώς θεωρώντας ότι έχουμε μεταξύ μας κάποιου είδους ερωτική σχέση. Πράγμα που δεν ίσχυε. Η πρόβα διακόπηκε και η κα Δανδουλάκη του ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη. Αποχωρεί ο δυνατός και όχι ο αδύναμος».

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου


Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου καταγγέλλει περιστατικό που έγινε το 2005 όταν εκείνη ήταν 28 ετών. Τότε κλήθηκε σε συνάντηση για συνεργασία με τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη. «Ο καταγγελλόμενος ζήτησε να τον συναντήσω βράδυ στο θέατρο στο οποίο ήταν θιασάρχης. Όταν έφτασα μου είπε να περάσω στο καμαρίνι του, δεν υπήρχε κανείς άλλος στο κτίριο, γεγονός που μου έκανε εντύπωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.