Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χρόνια πολλά Χρήστο»... του είπε ο Κουφοντίνας και του τίναξε τα μυαλά στον αέρα με το περίστροφο που είχε κρυμμένο πίσω από το κουτί ζαχαροπλαστείου που του πρόσφερε...

  Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 1984, στις 8.10 το πρωί, στην οδό Τριών Ιεραρχών 119,έγινε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στα Άνω Πετράλωνα Αθηνών,...



 




Τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 1984, στις 8.10 το πρωί, στην οδό Τριών Ιεραρχών 119,έγινε ληστεία στην Εθνική Τράπεζα στα Άνω Πετράλωνα Αθηνών, τραυματίσθηκε θανάσιμα από μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν ο 28χρονος Αστυφύλακας Χρήστος Μάτης, από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας.

Τέσσερις ένοπλοι κουκουλοφόροι μπήκαν στο κατάστημα της τράπεζας. Ο ένας από αυτούς πλησίασε τον 28χρονο αστυνομικό Χρ. Μάτη προσφέροντάς του ένα κουτί που φαινόταν ότι περιείχε γλυκά και στη συνέχεια τον πυροβόλησε εξ επαφής. Η λεία των ληστών ήταν 7,5 εκατ. δρχ. και το υπηρεσιακό περίστροφο του νεκρού αστυνομικού.

Οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν ότι επρόκειτο για κοινούς εγκληματίες. Τότε δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι πίσω από τη ληστεία κρύβεται η 17Ν. Σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ, «δεκάδες ύποπτοι προσήχθησαν και ανακρίθηκαν, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από σεσημασμένους κακοποιούς και άλλα πρόσωπα που οι αρχές ασφαλείας εντόπιζαν σε στέκια κακοποιών. Τούτο οφειλόταν στο ότι η Αστυνομία πιστεύει πως οι δράστες της ληστείας πρέπει να είναι έμπειροι και άρα σεσημασμένοι».

Όταν όμως το υπηρεσιακό περίστροφο του νεκρού αστυνομικού Χρήστου Μάτη. Βρέθηκε στην τσάντα του Σάββα Ξηρού εκείνο το βράδυ που ξετυλίχτηκε το κουβάρι με την έκρηξη του Πειραιά, ξεκαθάρισε ποιοί ήταν οι δοοφόνοι...

«Μόλις είχαμε ανοίξει... Μπήκαν οι πελάτες, μπήκε και ένας ντυμένος αστυφύλακας» περιγράφει ο Νίκος ο ταμίας της τράπεζας... «Πλησίασε τον Χρήστο που φυλούσε την τράπεζα, του έδωσε ένα κουτί γλυκά και του είπε Χρόνια πολλά Χρήστο... Ο Χρήστος (που την επομένη γιόρταζε) παλωσε να πάρει το κουτί. Μόλις το έπιασε ο άλλος βγάζει περίστροφο και του το κολλάει στο κεφάλι. Ο Χρήστος τινάχτηκε ξαφνιασμένος. Αυτό ήταν. Ο άλλος τον πυροβόλησε»

Τον Κουφοντίνα έδωσε και σαν στυγνό δολοφόνο στην κατάθεση του ο συνεργάτης του σε αυτή την ληστεία και συνεργός του στην 17 Νοέμβρη, Χριστόδουλος Ξηρός. 

"ΣΤΟΧΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.