Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΛΕΝΕ... Τσελίκ: «Ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι μόνιμος, δεν πρόκειται να αποσυρθεί»

Ο Ομέρ Τσελίκ – εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΑΚΡ, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής : ¨Οι στρατιωτικές επιχειρήσε...





Ο Ομέρ Τσελίκ – εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΑΚΡ, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής :

¨Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις Δαγκάνα και Πηγή Ειρήνης, συνεχίζονται με πλήρη ισχύ. Η Τουρκία είναι η χώρα με τις πλέον σωστές αρχές στο θέμα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Χωρίς διακρίσεις μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Δυστυχώς οι σύμμαχοι μας κάνουν διακρίσεις και επιμένουν στο λάθος.

Ακούμε δηλώσεις διαφόρων χωρών σχετικά με το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου. Καθώς αυτές σχετίζονται με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας, δεν μπορούν με κανένα τρόπο να γίνουν αποδεκτές.

Παρακολουθούμε στενά τις δηλώσεις σχετικά με τα γεγονότα στο Βόσπορο. Προβάλλονται αιτήματα που με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να αποδεχτούμε. Δηλώνουμε πως δεν βρίσκουμε σωστές τις δηλώσεις σχετικά με τις διαμαρτυρίες. Το δημοκρατικό δικαίωμα διαμαρτυρίας ξεπεράστηκε. Σε γενικές γραμμές αυτοί που περιμένουν κατανόηση για τα επεισόδια που συμβαίνουν στην χώρα τους, όταν υπάρξει επεισόδιο στην χώρα μας, προβαίνουν σε δηλώσεις σκάνδαλο. Η ευαισθησία μας στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι στο μέγιστο βαθμό. Σχετιζόμενες με την τρομοκρατία ομάδες, εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Το πανεπιστήμιο του Βοσπόρου είναι από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Τουρκίας. Η πιο σημαντική ευαισθησία μας, πρέπει να είναι η σταθερή πρόοδος στην παιδεία και την εκπαίδευση.

Η Γαλλία αλλά και οποιαδήποτε άλλος σύμμαχος μας δεν πρέπει να κάνουν δηλώσεις που νομιμοποιούν το PYD/PKK. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν, δεν θέλει η Τουρκία να αγωνίζεται ενάντια στo PYD.

Μία προσέγγιση που είναι συνεχώς ενάντια στον ΠτΔ Ερντογάν αλλά και στην Τουρκία, δεν συνάδει με το συμμαχικό πνεύμα του ΝΑΤΟ.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ανακοίνωσε πως έχει δικαιοδοσία και στο Ισραήλ. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική απόφαση.

Προσπαθούμε να δείξουμε την μέγιστη ευαισθησία, ώστε οι διερευνητικές συνομιλίες να προχωρήσουν σταθερά. Είχαν σταματήσει λογω της αρνητικής προσέγγισης της Ελλάδας Είναι ανάγκη όλοι να αξιοποιήσουν καλά αυτή την ατζέντα. Σύμμαχοι και Ευρωπαίοι φίλοι μας όταν κατά καιρούς τηλεφωνούν στον ΠτΔ μας, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τη θετική ατζέντα με την Ελλάδα. Η Τουρκία συμβάλει όσο μπορεί πιο θετικά σε αυτή την ατζέντα. Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει αυτή την χρήση ακραίας ρητορικής

Ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι δύναμη ειρήνης και όχι εισβολής

Ο τουρκικός στρατός πήγε εκεί για να σταματήσει τις σφαγές την γενοκτονία και τις διώξεις
Βλέπουμε πως κάποια τμήματα που φέρουν ακόμη αυτή την λογική των σφαγών, απασχολούνται με την παραγωγή των ίδιων ρατσιστικών προσεγγίσεων.

Ο τουρκικός στρατός εκεί είναι μόνιμος και δεν θα αποσυρθεί. Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται εκεί ως ειρηνευτική δύναμη. Μερικές φορές λένε πως πέρασε η μόδα των εγγυήσεων και της παρουσίας του στρατού εκεί. Ούτε η μόδα των εγγυήσεων πέρασε, ούτε και εξέλειπαν οι λόγοι για την παρουσία του τουρκικού στρατού εκεί. Εκφράζεται επίσημα πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τα κοιτάσματα στην Αν. Μεσόγειο, ούτε να συμβιώσει με την Τ/Κ κοινότητα. Εμείς λέμε να βάλουμε κάπου τα έσοδα της Αν. Μεσογείου και να τα μοιραστούμε ισότιμα. Εκείνοι δεν το δέχονται αυτό. Δεν υπάρχει τέτοιος κόσμος. Μετά από τον ηρωικό αγώνα στην Κύπρο των ενόπλων δυνάμεων, επετεύχθη ο βασικός σκοπός που ήταν να ζει μέσα σε ειρήνη ο τουρκικός λαός. Οι ένοπλες δυνάμεις μας εδώ είναι μόνιμες. Αυτό που έχει περάσει η μόδα, είναι το να κάθονται συνεχώς με τις ίδιες θέσεις στο τραπέζι και να θέλουν τα πάντα δίχως να δίνουν τίποτε.


Εγκαταλείπουν το τραπέζι και δηλώνουν πως αυτή τη φορά η τουρκική πλευρά πρέπει να επικριθεί. Κάθε φορά η Ε/Κ πλευρά θέτει στο προσκήνιο μαξιμαλιστικές απαιτήσεις. Με αυτή την λογική η διαπραγμάτευση δεν θα φτάσει πουθενά. Μετά από αυτό πρέπει να τεθεί το μοντέλο διαπραγμάτευσης δύο ισότιμων κρατών. Τώρα διακρίνουμε πως πρόθεση δεν είναι η διασφάλιση της ειρήνης και ένα μοντέλο στηριζόμενο στις δυο κοινότητες, αλλά η αρπαγή της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου. Αυτό η τουρκική Δημοκρατία δεν θα το επιτρέψει.

Επιθυμούμε η ελληνική πλευρά να κάνει πιο θετικές δηλώσεις. Αντί να κλιμακώνουν την ένταση και την πίεση, να ακολουθήσουν πιο θετικές προσεγγίσεις. Αλλά δυστυχώς ο κύριος Μητσοτάκης.στην συνάντηση που έκανε με τον Αναστασιάδη, πριν να πάει στο Ισραήλ, δυστυχώς έκανε τέτοιου είδους δήλωση , την οποία απορρίπτουμε πλήρως¨

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.