Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες «καίνε» τον Ερντογάν: Προωθεί τον εξισλαμισμό και υποκινεί τον τζιχαντισμό στην Ολλανδία

Οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν δεδηλωμένο στόχο του Ερντογάν για προώθηση του εξισλαμισμού στην Ολλανδία.   Εν εξελίξει σχέδιο...

Οι ολλανδικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν δεδηλωμένο στόχο του Ερντογάν για προώθηση του εξισλαμισμού στην Ολλανδία.



 

Εν εξελίξει σχέδιο εξισλαμισμού μέσω υποστήριξης σαλαφιστικών οργανώσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκαλύπτει έκθεση των ολλανδικών μυστικών υπηρεσιών που ήρθε στη δημοσιότητα.


Σύμφωνα με την 30 σελίδων έκθεση το κόμμα AKP του Τούρκου προέδρου υποστηρίζει την τρομοκρατία και συνδέεται με την αύξηση των εξτρεμιστών ισλαμιστών στην Ολλανδία.


Το έγγραφο αναφέρει ότι ο δεδηλωμένος στόχος του Ερντογάν για προώθηση του εξισλαμισμού προωθείται στην τουρκική κοινότητα της Ολλανδίας μέσω «τουρκικών ενώσεων νέων» που λειτουργούν στην χώρα της κεντρικής Ευρώπης.


Αυτές οι ομάδες με τη σειρά τους έρχονται σε επαφή με τους σαλαφιστές ιεροκήρυκες και προβάλλουν τα μηνύματά τους μέσω των social media, όπου δοξάζουν τους εξτρεμιστές και ανταλλάσσουν αντιδυτική και αντισημιτική ρητορική και προπαγάνδα.


Σε ένα σημείο του διαβαθμισμένου εγγράφου με τίτλο, «Στρατηγική Ισλαμισμού του Ερντογάν: Πώς ωφελούνται οι Σαλαφιστές», επισημαίνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος παρείχε χώρο για τους σαλαφιστές στη χώρα του καθώς ενίσχυε σταδιακά την πολιτική του δύναμη στην Τουρκία.


Το έγγραφο ρίχνει φως και στη σχέση της Τουρκίας με ορισμένες παρακρατικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των μισθοφόρων της Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην Αλ Νούσρα) στη Συρία, όπου ο Ερντογάν έχει δώσει χώρο και για άλλα «τρομοκρατικά» κινήματα να ευδοκιμήσουν, συμπεριλαμβανομένου του «Μετώπου των Ανατολικών Ισλαμικών Κρατών».


Οι αναλυτές της έκθεσης συζήτησαν επίσης τη σχέση μεταξύ των θέσεων και των δηλώσεων του Ερντογάν, και της επίθεσης στο τραμ της Ουτρέχτης, το 2019.


Στις 18 Μαρτίου 2019, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι επτά τραυματίστηκαν σε μαζικό πυροβολισμό σε τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, από τον Gökmen Tanisch, τον 37χρονο Τούρκο άνδρα που αργότερα καταδικάστηκε για την επίθεση.


Ο αναλυτές ανέφεραν ότι ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποίησε το πρόσχημα των πυροβολισμών Christchurch της Νέας Ζηλανδίας (15 Μαρτίου 2019) από έναν βίαιο λευκό φανατικό νωρίτερα εκείνο το έτος, και την αντιδυτική δημόσια ρητορική, για να παίξει ρόλο στην υποκίνηση του Gökmen Tanisch να διαπράξει την επίθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.