Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ... Αφγανός βίασε κορίτσι με ειδικές ανάγκες που υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς...!!! Πάλι στη Σουηδία...

Στα μέσα Ιανουαρίου, μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες έπεσε θύμα βιασμού στη νότια ευρύτερη Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί λόγω των σ...






Στα μέσα Ιανουαρίου, μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες έπεσε θύμα βιασμού στη νότια ευρύτερη Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί λόγω των σοβαρών τραυματισμών. Ο ύποπτος δράστης είναι Αφγανός πολίτης και το 2018 έλαβε απόφαση απέλασης, αλλά διασώθηκε από τον λεγόμενο νόμο του Λυκείου.

Αναλυτικότερα, την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, η αστυνομία δέχτηκε κλήση σχετικά με βιασμό στο Χάντινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ευάλωτη γυναίκα πρέπει να ήταν κάτω των 20 ετών και είχε διανοητική αναπηρία. Ο εισαγγελέας Anton Tunving στην Εισαγγελία του Södertörn ερευνά την υπόθεση και είπε στα ΜΜΕ ότι ο δράστης και το θύμα είχαν βραχυπρόθεσμη σχέση.

Σύμφωνα με τον Tunving, το ίδιο το θύμα κατήγγειλε τον άνδρα για τον βιασμό. Οι τραυματισμοί που ο άνδρας λέγεται ότι προκάλεσε στο κορίτσι με ειδικές ανάγκες ήταν εκτεταμένοι και ως εκ τούτου χρειάστηκε νοσηλεία.

Ο Αφγανός άντρας αρνείται το έγκλημα.

Ο 21χρονος (σημερα) άνδρας μετανάστευσε στη Σουηδία στη μεταναστευτική κρίση το 2015, μετά την οποία υπέβαλε αίτηση ασύλου. Από την απόφαση της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης με ημερομηνία 10-01-2018 φαίνεται ότι η αίτηση του άνδρα για άδεια διαμονής και εργασίας, δήλωση για το καθεστώς πρόσφυγα και δήλωση για το καθεστώς προστασίας πρέπει να απορριφθεί. Μεταξύ άλλων, η Σουηδική Υπηρεσία Μετανάστευσης δεν πίστευε ότι ο άντρας ήταν ανήλικος τότε. Ένα τεστ ηλικίας που έγινε με τη βοήθεια ακτινογραφιών έδειξε ότι είναι πιθανότατα μεγαλύτερος από την αναφερόμενη ηλικία.

Στα σχετικά έγγραφα, μπορεί να διαβάσει κανείς ότι ο άντρας έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Αφγανιστάν και ότι η σουηδική αρχή εκτιμά ότι μπορεί να επιστρέψει στην πρωτεύουσα Καμπούλ, ενώ οι ερευνητές της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης επισημαίνουν ότι ο άνδρας «είναι ένας υγιής, ικανός νεαρός άνδρας» και ως εκ τούτου ικανός να επιστρέψει και να επιβιώσει.

Στην απόφαση της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης ασκήθηκε έφεση στο Δικαστήριο Μετανάστευσης στο Διοικητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης. Στην έκκλησή του, ο Αφγανός άνδρας τόνισε ειδικότερα ότι θεωρεί τον εαυτό του καλά ενσωματωμένο στη σουηδική κοινωνία. Και τον Ιούνιο του 2018, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι εγκρίνει την απόφαση της αρχής και απορρίπτει την έφεση.Ωστόσο, παρά όλες τις αρνήσεις, ο άντρας έλαβε άδεια παραμονής στη Σουηδία την ίδια χρονιά με την υποστήριξη του νόμου για την ανώτερη δευτεροβάθμια σχολή, ο οποίος προωθήθηκε από την κόκκινο-πράσινη κυβέρνηση. Σύμφωνα με έναν διαχειριστή της Σουηδικής Υπηρεσίας Μετανάστευσης έχει δοθεί στον άντρα άδεια παραμονής και εργασίας έως το 2023.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ύποπτος δράστης εκπαιδεύτηκε ενεργά στις πολεμικές τέχνες, κάτι που μπορεί να εξηγήσει τους σοβαρούς τραυματισμούς του θύματος.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.