Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πίτσα, καφές και... εμβόλιο -Ο δήμος του Τελ Αβίβ προσφέρει φαγητό για να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν

Πίτσα, χούμους, γλυκά και καφές ήταν στο μενού των… κέντρων εμβολιασμού στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι πιο επιφυλακτικοί πολ...

Πίτσα, χούμους, γλυκά και καφές ήταν στο μενού των… κέντρων εμβολιασμού στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να πειστούν οι πιο επιφυλακτικοί πολίτες να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19.


Σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια, ο δήμος του Τελ Αβίβ πρόσφερε δωρεάν φαγητό και αναψυκτικά σε δύο νέα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης. Μολονότι το Ισραήλ προηγείται παγκοσμίως στους εμβολιασμούς, οι αρχές ανησυχούν ακόμη επειδή οι νέοι, που συνήθως δεν αντιμετωπίζουν επιπλοκές από τη νόσο, αλλά και άλλοι που φοβούνται τα εμβόλια δεν θα προσέλθουν. Έτσι, πρόσφεραν ως δέλεαρ δωρεάν πίτσα, χούμους και κιουνεφέ για όλους. Και δεκάδες άνθρωποι συνέρρευσαν.


«Ήρθαμε να εμβολιαστούμε. Μέχρι τώρα ανησυχούσαμε, όμως λόγω των επερχόμενων περιορισμών (για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο) δεν έχουμε πολλές επιλογές. Είναι επίσης πολύ ωραίο που μας προσφέρουν πίτσα και καφέ», είπε η Λίζι Κρίτζερ, μια 32χρονη δημοτική υπάλληλος.


ορισμένους περιορισμούς για τις επιχειρήσεις από την Κυριακή και να ξανανοίξει τα ξενοδοχεία και τα γυμναστήρια για όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή απέκτησαν ανοσία αφού ανάρρωσαν από τη νόσο Covid-19. Καθώς το 43% του πληθυσμού έχει ήδη κάνει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου της Pfizer, η κυβέρνηση προχωρά στη σταδιακή χαλάρωση του απαγορευτικού που επέβαλε στις 27 Δεκεμβρίου.


Το φιλόδοξο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού συνιστά τη μεγαλύτερη μελέτη του εμβολίου της Pfizer παγκοσμίως, σε πραγματικές συνθήκες.


Ο Έιταν Σβαρτς, ένας εκπρόσωπος του δήμου, είπε ότι η πόλη ελπίζει πως το δωρεάν φαγητό στα δύο κοινοτικά κέντρα όπου γίνονται οι εμβολιασμοί θα δημιουργήσει μια «οικογενειακή ατμόσφαιρα» που θα προσελκύσει τους πιο διστακτικούς πολίτες.


«Ήρθα σήμερα να εμβολιαστώ και λέω σε όλους να έρθουν να εμβολιαστούν για την υγεία τους», είπε ο Ιμάν Ντασούι, ένας 60χρονος δάσκαλος, προσθέτοντας με νόημα: «Έχει και κιουνεφέ εδώ… πολύ νόστιμο».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.