Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»! Ρατσιστής όποιος επικαλείται την Αρχαία Σπάρτη και το «Μολών Λαβέ»!..

Εφημερίδα «Στόχος»_ Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μέχρι και το θρυλικό «Μολών Λαβέ» που απάντησε ο Λεωνίδας στον Ξέρξη στις Θερμοπύλες ενοχοπο...





Εφημερίδα «Στόχος»_Απίστευτο κι όμως αληθινό: Μέχρι και το θρυλικό «Μολών Λαβέ» που απάντησε ο Λεωνίδας στον Ξέρξη στις Θερμοπύλες ενοχοποιούν ως ακροδεξιό σύνθημα οι «δικαιωματάκηδες» της τάχα δεξιάς «Καθημερινής»!.. Με ολοσέλιδο ρεπορτάζ, που μάλιστα η «Καθημερινή» πρόβαλε ως πρώτη είδηση την περασμένη Κυριακή με τον εύγλωττο τίτλο «Οι ανιστόρητοι «Λεωνίδες» του ρατσισμού και των όπλων», ο γνωστός «δικαιωματάκιας» δημοσιογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος έμπλεξε την Αμερικάνικη Ακροδεξιά με την Χρυσή Αυγή, την πρόσφατη εισβολή Αμερικανών Πατριωτών στο Καπιτώλιο και δύο Βρετανούς ιστορικούς για να μάς πείσει πως όσοι επικαλούνται την Αρχαία Σπάρτη και το «Μολών Λαβέ» (= Έλα να τα πάρεις) είναι ακραίοι ρατσιστές και αντισημίτες!..

ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟ «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» ΚΑΙ ΤΟ «Λ» ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΩΝ!..

Ο δεδηλωμένος «δικαιωματάκιας» δημοσιογράφος, Γιάννης Παπαδόπουλος, που υπογράφει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μίλησε κατ’ αρχάς με τον Βρετανό δικαιωματάκια ιστορικό, Στίβεν Χόντκινσον, ομότιμο καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ που εδώ και χρόνια μελετά και το πώς η Ακροδεξιά, ειδικά στις ΗΠΑ, επιχειρεί να οικειοποιηθεί στοιχεία της αρχαίας Σπάρτης. Σύμφωνα με τον Χόντκινσον, το 2015 στο Σίδνεϊ, σε διαδήλωση της εθνικιστικής οργάνωσης Reclaim Australia (Ανάκτηση της Αυστραλίας) κάποιοι συμμετέχοντες φορούσαν κορινθιακές περικεφαλαίες και έφεραν ασπίδες με το γράμμα Λάμδα, παραπέμποντας στους Λακεδαιμόνιους οπλίτες. Ενα χρόνο αργότερα κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, βίντεο βασισμένο σε πλάνα της δημοφιλούς ταινίας «300» εμφάνιζε τον τότε υποψήφιο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως βασιλιά Λεωνίδα και είχε συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Αρχαιοελληνικά σύμβολα είχαν χρησιμοποιηθεί και από ακροδεξιούς διαδηλωτές το 2017 στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. To 2018 η ακροδεξιά οργάνωση Oath Keepers, μέλη της οποίας είχαν συμμετοχή και στα πρόσφατα επεισόδια του Καπιτωλίου, ανακοίνωσε ότι ξεκινάει ένα πρόγραμμα «σπαρτιάτικης εκπαίδευσης» που σκοπό είχε να δημιουργήσει τοπικές πολιτοφυλακές. Ο Χόντκινσον παρατηρεί ακόμη ότι και η εταιρεία παραγωγής όπλων SIG Sauer έφτιαξε πιστόλι με τη φράση «Μολών Λαβέ» χαραγμένη στο κλείστρο και στη λαβή.

«PHAROS» ΚΑΙ «ANTI-DEFAMATION LEAGUE» ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!

Ο Γ. Παπαδόπουλος μίλησε και με έναν δεύτερο πασίγνωστο δικαιωματάκια ιστορικό, τον επίκουρο καθηγητή Ελληνικών και Ρωμαϊκών Σπουδών στο Κολέγιο Vassar της Νέας Υόρκης, Κέρτις Ντόζιερ, ο οποίος το 2017 δημιούργησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Pharos». Στην ιστοσελίδα της καταγράφει συστηματικά πώς η Αμερικάνικη Ακροδεξιά τα τελευταία χρόνια εμπνέεται ή αποσπά στοιχεία από την αρχαιότητα για να διαδώσει την ιδεολογία της.

«Υπάρχει μια δημοφιλής θέαση της Σπάρτης ως μίας ισχυρής και επιτυχημένης στρατιωτικά πόλης και αυτές οι ομάδες πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ έχουν αποδυναμωθεί, ότι έχουν χάσει τη λευκή φυλετική τους ταυτότητα εξαιτίας της πολυπολιτισμικότητας και της μετανάστευσης και προσπαθούν να εντοπίσουν κάποιο πρότυπο το οποίο θα μπορέσουν να μιμηθούν», είπε στην «Κ» ο Ντόζιερ. Κι εξήγησε ότι οι ακροδεξιές οργανώσεις προσεγγίζουν τη μάχη των Θερμοπυλών ως μια ένδοξη αντίσταση στην ξένη εισβολή η οποία διέσωσε τον δυτικό πολιτισμό. «Βλέπουν την Ιστορία μέσα από ένα πολύ στενό πλαίσιο και πρέπει κάποιος να δείξει πόσο περιορισμένη είναι η προσέγγισή τους. Πολλά από αυτά που θαυμάζουν στη Σπάρτη οδήγησαν στην κατάρρευσή της, όπως η ξενοφοβία ή οι περιορισμοί στο ποιοι έχουν πλήρη δικαιώματα ως πολίτες».

Η καταγραφή του σφετερισμού αρχαιοελληνικών συμβόλων από ακροδεξιές ομάδες δεν περιορίζεται στην προσπάθεια του «Pharos». Η «Καθημερινή» ανέτρεξε στη βάση δεδομένων για τα σύμβολα μίσους που έχει εντοπίσει η διεθνής (Εβραϊκών Συμφερόντων!) οργάνωση κατά του αντισημιτισμού Anti-Defamation League. Εκεί αναφέρεται ότι το Λάμδα των Λακεδαιμονίων εμφανίζεται σε κόκκινο φόντο στο σήμα της Shield Wall Network, μιας μικρής ακροδεξιάς οργάνωσης με έδρα το Αρκανσο. Ιδρυτής της είναι ο Μπίλι Ρόπερ, ο οποίος στο παρελθόν ανήκε σε άλλες νεοναζιστικές ομάδες και στην Κου Κλουξ Κλαν. Το ίδιο σύμβολο (κίτρινο Λάμδα σε μαύρο φόντο) συναντάται και στην Ευρώπη, στο αποκαλούμενο «Ταυτοτικό Κίνημα» (Identitäre Bewegung), το οποίο καταχωρίσθηκε το 2019 από τη γερμανική υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας στον κατάλογο των εξτρεμιστικών οργανώσεων της άκρας Δεξιάς.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ: ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!..

Αμέσως μετά, το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» αφιερώνει άλλες 400 λέξεις στο πώς η Χρυσή Αυγή και ο δολοφόνος του Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, χρησιμοποιούσαν την Σπάρτη και το «Μολών Λαβέ» για να πείσουν τους ανυποψίαστους πως δεν είναι ναζιστές, αλλά πραγματικοί πατριώτες!.. Για παράδειγμα, μας λέει ο Γ. Παπαδόπουλος, τον Ιούνιο του 2013 χρυσαυγίτες από την τοπική οργάνωση της Νίκαιας επισκέφθηκαν τη Σπάρτη, παρατάχθηκαν γύρω από το άγαλμα του Λεωνίδα, κατέθεσαν στεφάνια και έψαλαν τον ύμνο τους. Στους στίχους του αυτοαποκαλούνται «λαμπροί προγόνων ιχνηλάτες» και «νέοι Σπαρτιάτες».

Και το τραβηγμένο από τα μαλλιά ρεπορτάζ της «Κ», υπενθυμίζει ότι επί χρόνια η Χρυσή Αυγή πραγματοποιούσε εκδηλώσεις στις Θερμοπύλες για να τιμήσει τη μάχη του 480 π.Χ. Τον Αύγουστο του 2012 ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός του νεοναζιστικού μορφώματος και καταδικασθείς τον περασμένο Οκτώβριο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, είχε πει στο ακροατήριό του στις Θερμοπύλες: «Εσείς είστε τα τάγματα εφόδου, όποτε θέλουν ας έρθουν να μας συνθλίψουν. Σας πληροφορώ ότι δεν περνάμε καθόλου καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, μια σιχασιά και μια αηδία. Αν θέλουν, το εγκαταλείπουμε ανά πάσα στιγμή και βγαίνουμε στους δρόμους. Θα δούνε τότε τι σημαίνει Χρυσή Αυγή. (…) Τι σημαίνει οι ξιφολόγχες να ακονίζονται στα πεζοδρόμια».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ: Σε λιγάκι οι δικαιωματάκηδες (με πρώτη και καλύτερη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου) με κάποιο επιχείρημα, θα μάς απαγορεύσουν να λέμε ακόμη κι ότι είμαστε Έλληνες, διότι η λέξη «Έλληνες» αποπνέει ρατσισμό: Ποιος δεν θυμάται πόσοι φιλήσυχοι Εβραίοι σφαγιάστηκαν το 1821 στην Άλωση της Τριπολιτσάς από τον Κολοκοτρώνη, τον Νικηταρά και τα τσιράκια τους; Ποιος δεν θυμάται πόσους Εβραίους έκαψε και τηγάνισε ο Αντίοχος Δ΄ο Επιφανής το 168 π.Χ. μόνο και μόνο επειδή αρνούντο να εγκαταλείψουν την πατρώα τους θρησκεία; Όλα κι όλα: Η λέξη «Έλληνες» είναι κάργα ρατσιστική και πρέπει να απαγορευτεί

Εφημερίδα «Στόχος»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.