Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αίγυπτος: Βρέθηκαν μούμιες με χρυσές γλώσσες -«Για να μιλάνε στον άλλο κόσμο»

Τάφοι με εκπληκτικά ευρήματα βρέθηκαν κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με μούμιες 2.000 ετών που φέρουν χρυσές γλώσσες στο εσωτερικό τ...

Τάφοι με εκπληκτικά ευρήματα βρέθηκαν κοντά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, με μούμιες 2.000 ετών που φέρουν χρυσές γλώσσες στο εσωτερικό του στόματός τους.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων, η ομάδα των Αιγυπτο-Δομινικανών αρχαιολόγων, που εργάζεται στο ναό Ταποσίρις Μάγκνα της Αλεξάνδρειας, εντόπισαν 16 λαξευτούς τάφους που χρονολογούνται από την ελληνική και ρωμαϊκή εποχή. Εντός αυτών, βρέθηκαν μούμιες οι οποίες όμως δεν ήταν καλά συντηρημένες, δήλωσε το υπουργείο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στο στόμα τους έφεραν φυλαχτά από φύλλα χρυσού και σε σχήμα γλώσσας ώστε «στην μετά θάνατον ζωή να μπορούν να μιλήσουν ενώπιον του δικαστηρίου του θεού Όσιρι», ανέφεραν οι αρχαιολόγοι.


Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πίστευαν ότι ο Όσιρις ήταν άρχοντας του Κάτω Κόσμου και δικαστής των νεκρών. Ο θεός απεικονίζεται επίσης σε επιχρυσωμένες διακοσμήσεις σε ένα είδος χαρτονιού που περιβάλλει μία από τις μούμιες, σύμφωνα με την επικεφαλής αρχαιολόγο Καθλίν Μαρτίνεζ.


Οι επιχρυσωμένες διακοσμήσεις που βρέθηκαν γύρω από το κρανίο μιας δεύτερης μούμιας απεικόνιζαν ένα στέμμα, κέρατα και ένα φίδι φιδιού και αυτές στο στήθος απεικόνιζαν ένα κολιέ από το οποίο κρεμόταν το κεφάλι ενός γερακιού, σύμβολο που σχετίζεται με τον θεό Ώρος, γιό του Όσιρι.


Στην ανασκαφή εντοπίστηκαν επίσης αγάλματα τα οποία έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση, και είναι ευδιάκριτα χαρακτηριστικά προσώπου, κόμμωση και ενδύματα. Όπως επισημαίνεται, η όψη των προσώπων είναι επίσημη, σοβαρή.


Η συγκεκριμένη αρχαιολογική αποστολή πραγματοποιεί ανασκαφές δυτικά της Αλεξάνδρειας προσπαθώντας να ανακαλύψει τον τάφο της θρυλικής βασίλισσας Κλεοπάτρας. Η δυναστεία των Πτολεμαίων (-330 έως -30), ελληνικής καταγωγής, υπήρξε η τελευταία φαραωνική δυναστείας πριν η Αίγυπτος περάσει σε ρωμαϊκά χέρια και η Κλεοπάτρα ήταν η τελευταία βασίλισσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.