Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΛΙΜΟΝΟ τα κολητάρια... Η Τουρκία έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν διεκδικεί ρωσική επικράτεια

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν έναν «χάρτη επιρροής» της Τουρκίας έως το 2050, που συνέταξε η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης Strat...





Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν έναν «χάρτη επιρροής» της Τουρκίας έως το 2050, που συνέταξε η αμερικανική εταιρεία ανάλυσης Stratfor το 2008. Σε αυτόν, μεταξύ άλλων, τμήματα της ρωσικής επικράτειας μεταφέρθηκαν επίσης υπό τη δικαιοδοσία της Άγκυρας: Κριμαία, Περιφέρεια Αστραχάν, Καλμίκια (Καλμικίγια), Βόρειος Καύκασος ​​και Κουμπάν.

Η Τουρκία διαβεβαίωσε ότι δεν διεκδικεί τις περιοχές της Ρωσίας.

Ο χάρτης που σχεδίασαν οι Αμερικανοί θεωρήθηκε από πολλούς στη Ρωσία ως «απειλή» για την ασφάλεια της χώρας.

Ορισμένοι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν παρέλειψαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να υποβάλουν αξιώσεις στην Άγκυρα για φιλοδοξίες μεγάλης ισχύος.

Έτσι, ο βουλευτής της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, του ρωσικού κράτους, Πάβελ Σπερόφ, δεν απέκλεισε ότι οι Τούρκοι σκοπεύουν να επιστρέψουν ορισμένες περιοχές που είχαν στην κατοχή τους πριν από τρεις αιώνες, και σημείωσε την ανάγκη για επαρκή απάντηση από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στον χάρτη «Οι σφαίρες επιρροής της Τουρκίας έως το 2050».

Ο Αντρέι Κράσοφ, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, αμφισβήτησε την πρακτική εφαρμογή της Άγκυρας των σχεδίων που περιγράφονται στον χάρτη και κάλεσε τους Τούρκους αξιωματούχους να μελετήσουν την ιστορία της Ρωσίας και να συνειδητοποιήσουν την αδυναμία της κατάκτησης των ρωσικών εδαφών με τα όπλα.

Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμα, Αλέξανδρος Σέριν, πιστεύει ότι τέτοιες κλίσεις της Τουρκίας πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη, αφού μετά τη νίκη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η Άγκυρα, πιστεύοντας στη δική της δύναμη, δείχνει πού μπορεί να προχωρήσει στη συνέχεια.

Η τουρκική έκδοση του Haber7 σημειώνει ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης απέδωσαν εσφαλμένα την έκθεση σχετικά με τον «χάρτη» ​​στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT, ενώ στην πραγματικότητα τα νέα δημοσιεύθηκαν από την TGRT Haber.

Πολλοί αναγνώστες της έκδοσης σημείωσαν ότι ο στόχος της λησμονημένης δημοσίευσης των Αμερικανών είναι να στραφεί η Τουρκία ενάντια στη Ρωσία.

«Репортёр»

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.