Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΟ ΦΤΥΣΙΜΟ από τους τούρκους... «Η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί τον πλούτο των υδρογονανθράκων»

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο των κατεχομένων Τατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μεταξύ άλλων είπε τα εξής : -Η πρότ...




Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο των κατεχομένων Τατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μεταξύ άλλων είπε τα εξής :

-Η πρόταση για ανεπίσημη συνοδό 5 +ΟΗΕ ήρθε από μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά έδειξε ότι δεν θέλει να μοιραστεί τίποτε με την Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου. Αυτή τη συμπεριφορά τη συνεχίζουν ως σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν επί τη βάση της ισότητας κυριαρχίας. Στην Κύπρο υπάρχουν δύο κοινότητες δύο λαοί και δύο κράτη. Αυτό είναι ανάγκη να επισημοποιηθεί. Επιθυμούμε μόνιμη λύση μέσω της διπλωματίας. Εξετάσαμε τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε κατά το επόμενο διάστημα όπως και την στάση αρχών μας. Ανάμεσα στην Τουρκική Δημοκρατία και στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου, σε αυτό το θέμα όπως και σε όλα, υπάρχει μία απόλυτη συμφωνία. Εμείς ότι λέγαμε στο τραπέζι τα ίδια λέγαμε και στις διμερείς συνομιλίες. Φέρθηκαμε τίμια. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δυστυχώς δεν θέλει να μοιραστεί ούτε την ισχύ της ούτε τον πλούτο της. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει να μοιραστεί ούτε τον πλούτο των υδρογονανθράκων .

-Δεν υπάρχει όφελος από τη διαπραγμάτευση για κάτι που δεν θα συμβεί. Επί 52 χρόνια γιατί δεν συνέβη; Έχουμε μήπως άλλη ανοχή; Δεν έχουμε πλέον ανοχή να χάνουμε χρόνο.
-Κάποιοι μιλάνε για λύση δύο κρατών ενώ και στην ελληνοκυπριακή πλευρά υπάρχουν διάφορες απόψεις.Ξέρω καλά πώς και ο Αναστασιάδης θέλησε την λύση των δύο κρατών. Τις προάλλες υπήρξε και δήλωση του αρχιεπισκόπου.

-Επίσης η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να επιβάλει κάτι που δεν γίνεται. Μάλιστα και στην ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει να υπάρξει μία τέτοια επιβολή.

-Αν μπορέσουμε να βρούμε λύση στην μοιρασιά των φυσικών πόρων στην Κύπρο τότε θα έχουμε λύσει το 50% του θέματος της ανατολικής Μεσογείου.

-Ο ΟΗΕ θα φιλοξενήσει την σύνοδο 5 + ΟΗΕ., Ο ΓΓ Γκουτιέρες. Αυτή σκέφτηκαν τη Νέα Υόρκη αλλά λόγω της πανδημίας υπάρχουν περιορισμοί. Μπορεί να είναι η Γενεύη. Την Κωνσταντινούπολη μπορεί να μην τη δεχτούν άλλες χώρες και η ελληνοκυπριακή πλευρά. εμείς επιθυμούμε να είναι στην Ευρώπη γιατί είναι κοντά αλλά ο γενικός γραμματέας σκέφτεται για Νέα Υόρκη. Ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

-Πλατφόρμα η συνέδριο στο οποίο δεν περιλαμβάνεται η Τουρκία και δεν υπολογίζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου δεν είναι έγκυρα. Την ακυρότητα αυτών, μέχρι σήμερα, τη δείξαμε και στη διπλωματία και στο πεδίο

Εμείς λέμε να κάτσουμε και να μιλήσουμε με όλους, λέμε να μοιραστούμε δίκαια, αλλά οι προσπάθειες αυτών που μας αποκλείουν και δεν μας υπολογίζουν δεν έχουν καμία αξία.¨

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.