Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΟΛΑΣΗ πάνω από το Αιγαίο...!!! Δεκάδες παραβιάσεις, υπερπτήσεις και εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών

   Σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία αυξάνοντας το θερμόμετρο της έντασης πάνω ...



  


Σε 37 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου προχώρησε σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία αυξάνοντας το θερμόμετρο της έντασης πάνω από το Αιγαίο.

Οι νέες προκλητικές ενέργειες σημειώθηκαν την ώρα που τυπικά ξεκινούσε η ναυτική άσκηση των Τούρκων με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα», στην οποία τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι θα λάβουν μέρος περισσότερα από 80 πλοία (μαζί με τα βοηθητικά και δευτερεύοντα) του τουρκικού στόλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράνομη τουρκική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο προκάλεσε τέσσερις εμπλοκές με τα ελληνικά αεροσκάφη που βρίσκονταν σε επιφυλακή ενώ σημειώθηκαν και τρεις υπερπτήσεις σε Αγαθονήσι, Παναγιά και Οινούσσες.

Συγκεκριμένα, στις 13:22, τα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι στα Δωδεκάνησα. Η υπερπτηση έγινε σε ύψος 22.700 ποδών πάνω από το νησί.


Λίγο αργότερα, στις 14:29, άλλα δύο τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 24.000 πόδια.

Τέσσερα από τα οκτώ τουρκικά αεροκάφη που κινήθηκαν σήμερα στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα ανωτέρω αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.