Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αγριεύει η ΕΕ με το πογκρόμ Ερντογάν κατά των φοιτητών στην Τουρκία

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί σοβαρά για τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία στους τομείς του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ...

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανησυχεί σοβαρά για τις αρνητικές εξελίξεις στην Τουρκία στους τομείς του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του δικαστικού συστήματος”, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και της Κομισιόν Πήτερ Στάνο σε σχέση με τις κρατήσεις φοιτητών και τις εξελίξεις γύρω από το πανεπιστήμιο Boğaziçi στην Τουρκία.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, “η κράτηση περισσότερων από 100 φοιτητών που ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους στην ελευθερία του συνέρχεσθαι, καθώς και η απόφαση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης να απαγορεύσει κάθε είδους συναντήσεις, διαδηλώσεις και πορείες σε δύο περιοχές που καλύπτουν και το χώρο του πανεπιστημίου Boğaziçi είναι βαθιά ανησυχητική ανάπτυξη, και αντιτίθεται στη δηλωμένη δέσμευση των αρχών για μεταρρυθμίσεις προς τις αξίες και τα πρότυπα της ΕΕ”.


“Η πανδημία COVID-19 δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τη φίμωση όσων ασκούν κριτική”, τονίζει. “Η ρητορική μίσους που εμφανίζεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους εναντίον μαθητών LGBTI κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων και το κλείσιμο μιας ένωσης LGBTI είναι απαράδεκτη”, σημειώνει.


“Καλούμε την Τουρκία να σεβαστεί τις εθνικές και διεθνείς υποχρεώσεις της και να απελευθερώσει όσους κρατούνται αυθαίρετα επειδή άσκησαν το δικαίωμά τους για ειρηνική συνέλευση τις τελευταίες εβδομάδες. Η υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον των ατόμων που χρησιμοποιούν το δικαίωμά τους στην ελευθερία της γνώμης έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας και επί μακρόν μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης”, καταλήγει.


ΠΗΓΕΣ: ΚΥΠΕ (Αθανάσιος Αθανασίoυ), HELLAS JOURNAL

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.