Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Εμβόλιο AstraZeneca: «Όχι» στη χορήγησή του στους άνω των 65 θα εισηγηθούν ΚΑΙ οι Έλληνες ειδικοί

Τη μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τη νόσο Covid-19 σε άτομα άνω των 65 ετών αναμένεται να εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολια...




Τη μη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τη νόσο Covid-19 σε άτομα άνω των 65 ετών αναμένεται να εισηγηθεί η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Γι’ αυτή την εξέλιξη, άλλωστε, είχε ήδη προϊδεάσει από τη Δευτέρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό. Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε, ότι την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το εμβόλιο ως ασφαλές και ανοσογόνο για χορήγηση σε άτομα από 18 ετών και άνω.

«Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία διατύπωσαν επιφυλάξεις διατύπωσαν για την αποτελεσματικότητα του εν λόγω εμβολίου σε ηλικίες άνω των 65 ετών, καθώς το δείγμα από τις κλινικές μελέτες ήταν μικρό. Υπάρχει όμως προοπτική να γίνει μεγάλο, τόσο από τα αποτελέσματα και τις πληροφορίες από την Αγγλία, όσο και από την χορήγησή του στην Αμερική», είπε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της Επιτροπής, που συνεδριάζουν σήμερα το απόγευμα για την εξέταση όλων των διαθέσιμων επιστημονικών δεδομένων που αφορούν στο συγκεκριμένο εμβόλιο, δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν από τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι συνάδελφοι τους στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Πολωνία και το Βέλγιο.

Αυτή η απόφαση δεν αποκλείεται να οδηγήσει και σε τροποποιήσεις ως προς το πρόγραμμα εμβολιασμού των πληθυσμιακών ομάδων. Ενδεχομένως ο γενικός πληθυσμός 18-59 ετών να μπορέσει να εμβολιαστεί ταχύτερα από τον αρχικό σχεδιασμό για να μπορέσει να επιτευχθεί η ανοσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.