Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πάτρα: 9χρονος στην ΜΕΘ με κορονοϊό – Η μητέρα του εργάζεται ως νοσηλεύτρια στον Άγιο Ανδρέα

Εξετάζεται αν το παιδί το οποίο υποστηρίζεται με οξυγόνο έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού καθώς υπάρχου...





Εξετάζεται αν το παιδί το οποίο υποστηρίζεται με οξυγόνο έχει προσβληθεί από το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος του κορονοϊού καθώς υπάρχουν πολλά τέτοια κρούσματα στην Πάτρα. Αίσθηση από την αποκάλυψη ότι η νοσηλεύτρια μητέρα του έχει αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο.

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως όσον αφορά στην περίπτωση 9χρονου παιδιού που εισήχθη με κορονοϊό στην ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου με βαριά πνευμονία και είναι σε συνεχή παρακολούθηση εάν τυχόν χρειαστεί να διασωληνωθεί. 

Οι γιατροί είναι πάντως σε επιφυλακή καθώς το παιδί το οποίος δεν πάσχει από υποκείμενα νοσήματα χρειάζεται υψηλά μείγματα οξυγόνου και έτσι εισήχθη στην ΜΕΘ για να είναι σε πιο στενή παρακολούθηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί κόλλησε από την μητέρα του η οποία εργάζεται ως νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και μάλιστα είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί!

Μιλώντας στο iatropedia.gr, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, δηλώνει ότι θα διερευνηθεί, εάν υπάρχει εμπλοκή του μεταλλαγμένου στελέχους στη βαριά Covid-19 που ανέπτυξε το 9χρονο αγόρι:

«Ουσιαστικά ανέπτυξε πυρετό και πνευμονία και γι’ αυτό τον έχουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχουν πληροφορίες επιστημονικές ότι το βρετανικό στέλεχος επηρεάζει περισσότερο τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων, απ’ ότι το βασικό στέλεχος και μερικές φορές και στα παιδιά. Φαίνεται ότι είναι πιο λοιμωγόνο και στα παιδιά. Ενώ το βασικό στέλεχος δεν είχε τέτοια λοιμωγόνο δύναμη. Οπότε αυτό το παιδί υποστηρίζεται πια με οξυγόνο», σημειώνει.

Μαστοράκου: Θα ενταχθεί και το παιδί, στο πλαίσιο ελέγχων του βρετανικού στελέχους του νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας”

Μέχρι στιγμής στο παιδί δεν έχει ταυτοποιηθεί το μεταλλαγμένο στέλεχος από τη Μεγάλη Βρετανίας. Εξαιτίας του γεγονότος, ωστόσο, ότι το παιδί νόσησε από τη μητέρα του, η οποία είναι εργαζόμενη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”, στο οποίο 11 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί με τον κορονοϊό με την βρετανική παραλλαγή, θα γίνει ταυτοποίηση και του ιού που προσέβαλλε το παιδί: «Το υποθέτουμε δεν έχει γίνει η γονοτύπιση για να μπορούμε να ξέρουμε επακριβώς. Το εικάζουμε. Σίγουρα, όμως, θα διερευνηθεί γιατί είναι μέσα από τον κύκλο της διερεύνησης του βρετανικού στελέχους. Θα πάει οπωσδήποτε για διερεύνηση».

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.