Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Στρατηγικό σχέδιο για «Μέγα μπλόκο» – Έρχεται «κόφτης» στον κωδικό 6

Τα… ψέματα τελείωσαν! Ο φόβος ενός 3ου κύματος της πανδημίας είναι ορατός. Ο κίνδυνος αυτός σημαίνει συναγερμό στην κυβέρνηση που αλλάζει ...

Τα… ψέματα τελείωσαν! Ο φόβος ενός 3ου κύματος της πανδημίας είναι ορατός. Ο κίνδυνος αυτός σημαίνει συναγερμό στην κυβέρνηση που αλλάζει τακτική. Στο στόχαστρο οι «χαλαρές», μαζικές και πολύωρες βόλτες, δήθεν για σωματική άσκηση.



Για το «Μέγα μπλόκο» και μάλιστα σε Πανελλαδικό επίπεδο, προετοιμάζονται στην ΕΛ.ΑΣ. Τα σχέδια αναπροσαρμόζονται έπειτα από την αναμενόμενη αυστηροποίηση των μέτρων για την αποφυγή περαιτέρω μεταδόσεις της νόσου covid 19.


Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ προετοιμάζονται ήδη εδώ και καιρό, προκειμένου να αυστηροποιήσουν και αυτοί με την σειρά τους τα αστυνομικά μπλόκα που θα κάνουν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, για την αποφυγή μετάδοσης του ιού και βέβαια εάν τηρούνται από τους πολίτες οι απαγορεύσεις στα ωράρια κυκλοφορίας και όχι μόνο.


Όσον αφορά στην Αττική, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ο σχεδιασμός για τα μπλόκα είναι ήδη έτοιμος και θα αρχίσει σταδιακά να εκδηλώνεται από το Σαββατοκύριακο.


Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μπλόκα Τροχαίας, Άμεσης Δράσης και των υπολοίπων αστυνομικών υπηρεσιών που έχουν αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο, θα πυκνώσουν τόσο σε κεντρικές αρτηρίες των μεγάλων πόλεων, όσο και περιφερειακά.



«Κόφτης» στην μετακίνηση 6 για σωματική άσκηση

Παράλληλα θα αυξηθούν οι πεζές περιπολίες στα κεντρικά σημεία των πόλεων εκεί δηλαδή όπου παρατηρείται συνωστισμός ατόμων, για να γίνονται αυστηροί έλεγχοι και σταδιακά να εμπεδωθεί το αίσθημα στους πολίτες, πως δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας να «κόβουν» βόλτες στέλνοντας μήνυμα στο 13033 δήθεν για… σωματική άσκηση.


Άλλωστε και σύμφωνα με πληροφορίες, στα νέα μέτρα που θα λάβει σε κεντρικό επίπεδο η Κυβέρνηση, προβλέπεται «κόφτης» στην μετακίνηση 6 για σωματική άσκηση.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα μπλόκα των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα είναι πιο έντονα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπου και αναμένεται στην Αττική τουλάχιστον, να απαγορευθεί η κυκλοφορία από τις 18:00 το απόγευμα.


Ωστόσο αυτό που πραγματικά προκαλεί πονοκέφαλο στους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ είναι η εφαρμογή του μέτρου στην ελληνική επαρχία, όπου παρατηρείται μια χαλαρότητα, τόσο από τους πολίτες, όσο και από τους αστυνομικούς.


Μάλιστα αυτό το γεγονός οφείλεται σ’ ένα μέρος και από την εντοπιότητα των Αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι να εφαρμόσουν τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του νέου ιού.


Για το λόγο αυτό θα τεθεί συγκεκριμένο όριο ελέγχων, ακόμα και σε κωμοπόλεις αλλά και κοινότητες που βρίσκονται κυρίως στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, ώστε να μετριαστεί το… κλίμα χαλαρότητας που επικρατεί σε πολλές περιοχές της ελληνικής επαρχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.