Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νηπιοτροφείο Καλλιθέας - Κραυγή αγωνίας από μητέρα 4χρονης: Δεν απαντούν σε κανένα τηλέφωνο

Εστία σοβαρής ανησυχίας έχει ανοίξει η διασπορά κορωνοϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αφότου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα ...

Εστία σοβαρής ανησυχίας έχει ανοίξει η διασπορά κορωνοϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αφότου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα - Έχουν κλείσει σχολεία
Το παράδειγμα της Καλλιθέας εξηγεί πώς μπορεί να ξεφύγει ο κορωνοϊός μέσα σε λίγες ημέρες. Εργαζόμενη του νηπιοτροφείου κόλλησε τα παιδιά και στη συνέχεια ορισμένα πήγαν στο διπλανό σχολείο, το 13ο δημοτικό Καλλιθέας, όπου και κόλλησαν συμμαθητές τους.

«Ήρθα εδώ, χτυπάω το κουδούνι για να δω το παιδί μου, έστω πίσω από μια τζαμαρία να πάρω μια απάντηση. Είναι καλά; Έχει αρρωστήσει;» περιγράφει η μητέρα 4χρονου κοριτσιού που φιλοξενείται στο νηπιοτροφείο, η οποία μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.


Υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση και πως από την περασμένη Πέμπτη που ξεκίνησε όλο αυτό, ανησυχεί για το παιδί της.

«Θέλω να μάθω αν είναι καλά, δεν απαντούν σε κανένα τηλέφωνο» λέει η μητέρα.


Εστία σοβαρής ανησυχίας έχει ανοίξει η διασπορά κορωνοϊού στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αφότου εντοπίστηκαν δεκάδες κρούσματα.

Όλα ξεκίνησαν στις 29 Ιανουαρίου, όταν μια εργαζόμενη εντοπίστηκε θετική κορωνοϊό. Αμέσως έγιναν μοριακοί έλεγχοι και 10 εργαζόμενοι, καθώς και 7 παιδιά, ανιχνεύτηκαν θετικοί. Στην πρώτη ιχνηλάτηση σε γονείς και στενές επαφές, βρέθηκαν άλλα 15 κρούσματα φτάνοντας τα 32 και στη δεύτερη άγγιξαν τα 65.

Καθώς πολλά παιδιά του νηπιοτροφείου φοιτούν σε δημοτικά σχολεία της περιοχής, η διασπορά είναι μεγάλη και οι γονείς στην Καλλιθέα ανάστατοι, αφού ο κορωνοϊός μέσω των παιδιών μπήκε στα σπίτια, μολύνοντας γονείς και παππούδες. Την Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ πήρε 170 δείγματα από εργαζόμενους, φιλοξενούμενα παιδιά, αλλά και νήπια που πηγαίνουν στο νηπιοτροφείο και η αγωνία για τα αποτελέσματα είναι μεγάλη.

Έτσι, επειδή στο συγκεκριμένο νηπιοτροφείο φιλοξενούνται παιδιά τα οποία στη συνέχεια πηγαίνουν σε σχολεία του δήμου Καλλιθέας, αποφασίστηκε να κλείσουν το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Σχολείο. Όλα τα παιδιά πάντως είναι ασυμπτωματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.