Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκόψυχοι στην Θράκη ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ τον Έλληνα Άγγελο Σολακίδη γιατί κάτι είπε για τον τούρκο πράκτορα Αχμέτ Σαδίκ... Είναι 21 Φεβρουαρίου 1990

Ο Φεβρουάριος είναι βαρύς και μαύρος για τους κατοίκους της Κομοτηνής που σημαδεύτηκε με το πλέον λυπηρό γεγονός στην ιστορία του τόπου. Πρ...





Ο Φεβρουάριος είναι βαρύς και μαύρος για τους κατοίκους της Κομοτηνής που σημαδεύτηκε με το πλέον λυπηρό γεγονός στην ιστορία του τόπου.

Πριν 31 χρόνια ο τόπος μας έκλαψε τον θάνατο ενός ήρωα που άφησε την πνοή του σε θάλαμο του νοσοκομείου Κομοτηνής, λίγη ώρα μετά την εγχείρησή του και ενώ βρισκόταν υπό την επήρεια νάρκωσης.

Ήταν ο τελωνειακός Άγγελος Σολακίδης 51 χρονών.

Η ατμόσφαιρα των ημερών τεταμένη από τις ενέργειες των ψευτοηρώων της μειονότητας που προσπαθούσαν να φανατίσουν τον τουρκισμό της μουσουλμανικής μειονότητας με κινητοποιήσεις εξωθούμενες από γνωστό κέντρο. Οι συζητήσεις όχι μόνο στην Κομοτηνή και στην Θράκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα επικεντρώνονταν στα γεγονότα της Κομοτηνής. Το ίδιο και στο θάλαμο του νεοεγχειρισθέντος Σολακίδη, που συμμετείχαν επισκέπτες του ασθενούς καθώς και φανατικός μουσουλμάνος του διπλανού θαλάμου που όταν οι συζητήσεις σταμάτησαν ξαναγύρισε, άρπαξε ένα σκαμπό και το κατέβασε πολλές φορές στο κεφάλι του Άγγελου Σολακίδη, προκαλώντας του βαρύ τραυματισμό. Ο θάνατός του επήλθε λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου 1990.

Η πληροφορία έπεσε σαν κεραυνός στην κοινή γνώμη της Κομοτηνής που παρά την συγκράτησή του δημιούργησε μεμονωμένα επεισόδια σε ορισμένα μειονοτικά καταστήματα, τα οποία στην συνέχεια κατέγραψε και αποζημίωσε το ελληνικό κράτος.

Το τέλος της ζωής του μουσουλμάνου δράστη ήταν θλιβερό και φρικτό όταν ο ίδιος έδωσε τέρμα στην ζωή του μέσα στο κελί του κάνοντας βρόγχο ένα κομμάτι ύφασμα από την κουβέρτα του κρεβατιού του παρουσία μάλιστα και άλλου μουσουλμάνου κρατούμενου που του είπε «μη με σταματήσεις έκανα μεγάλο κακό».

Το συμβάν αυτό κινδυνεύει να ξεχαστεί κάτι το οποίο φαίνεται ότι ευνοεί πολλές καταστάσεις και είναι χαρακτηριστικό παρ’ ότι πέρασαν τόσα χρόνια, δεν δόθηκε ούτε μια οδός στο όνομα του άτυχου αυτού τελωνειακού, παρ’ όλο ότι δόθηκαν ονομασίες δρόμων της Κομοτηνής προς τιμή γνωστών ανθελλήνων μουσουλμάνων.

Την ίδια αδιαφορία έδειξαν επίσης ο Σύλλογος Εβριτών Ροδόπης μιας και ο Σολακίδης ήταν Εβρίτης, αλλά και ο Σύλλογος Τελωνειακών που δεν τίμησαν ποτέ τον άνθρωπο αυτό με κάποια εκδήλωση. Η θύμηση αυτή της δολοφονίας θα πρέπει να μείνει στους παλιούς αλλά να την γνωρίζουν και οι νέοι που πρέπει να μεταλαμπαδεύσουν το συμβάν. Αυτό και μόνο αυτό να μείνει στο μυαλό τους και όχι το μίσος για τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους.

Xronos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.