Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Από πού ξεκινά η κακοκαιρία - Έρχεται πολικό ψύχος και χιόνια σαν του Μαρτίου του 1987 - Εως -20 το Σαββατοκύριακο!

Θερμοκρασίες έως -20 βαθμούς Κελσίου από το Σαββατοκύριακο  Μετά τις τελευταίες ηλιόλουστες ημέρες, με τη θερμοκρασία σε επίπεδα άνοιξης, ο...






Θερμοκρασίες έως -20 βαθμούς Κελσίου από το Σαββατοκύριακο 

Μετά τις τελευταίες ηλιόλουστες ημέρες, με τη θερμοκρασία σε επίπεδα άνοιξης, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από σήμερα στα δυτικά και βαθμιαία στα βορειοανατολικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, καθώς και θυελλώδεις νότιους ανέμους, τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις.

Πρόκειται για σημαντική αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, όπου από τους 22 με 24 βαθμούς θα οδηγηθούμε σε αρνητικές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα σε πόλεις, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα που παρουσιάζει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο καιρού, μέχρι και την Τετάρτη με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι από τα δυτικά.

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει σήμερα Δευτέρα τα βόρεια τμήματα της χώρας, διαμορφώνοντας καιρό τύπου «Π», με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και κυρίως βορειοανατολικά αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

Το δεύτερο σύστημα κακοκαιρίας ξεκινά την Τρίτη, δίνοντας αντίστοιχο τύπο καιρού με τους νοτιάδες να κυριαρχούν στα πελάγη, διαμορφώνοντας ένα θερμοκρασιακό προφίλ που μόνο χειμώνα δεν θα θυμίζει. Μέσα στην Τετάρτη αναμένουμε βελτίωση του καιρού η οποία όμως δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα από τα δυτικά δίνοντας και πάλι βροχές και καταιγίδες αυτή τη φορά ενδεχομένως σε πιο γενικευμένο επίπεδο.

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα συνδυαστεί με τον πολύ ισχυρό και εκτεταμένο αντικυκλώνα (ατμοσφαιρικό βουνό) που θα έχει εγκατασταθεί και οργανωθεί στα βόρεια τμήματα της Γηραιάς ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.