Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΝΑ...!!! «Χτύπημα» ΗΠΑ σε Τουρκία: Χιλιάδες Αμερικανοί στρατιώτες με 150 ελικόπτερα στην Αλεξανδρούπολη

Σε κόμβο για το ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη, καθώς πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα συνολικά, ανάμεσα τους και επιθετικά τύπου Apa...





Σε κόμβο για το ΝΑΤΟ μετατρέπεται η Αλεξανδρούπολη, καθώς πάνω από 150 αμερικανικά ελικόπτερα συνολικά, ανάμεσα τους και επιθετικά τύπου Apache, θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να πάρουν μέρος σε διάφορες ασκήσεις στην Ελλάδα και τις άλλες βαλκανικές χώρες.

Η κεντρική άσκηση είναι η “DEFENDER Europe 2021” όπου θα πάρουν μέρος αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και φυσικά από τις άλλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, ενώ θα “τρέχουν” και άλλες ασκήσεις υπό την «ομπρέλα επιχειρήσεων» της “Poseidon Trident 2021”.

Την Τετάρτη φτάνει το “θηριώδες” πλοίο ENDURANCE

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του Evros-news.gr:

Από τις 24 Φεβρουαρίου 2021, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή έως τον Μάιο, θα καταφτάσουν στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης και θα προωθηθούν προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη:

-110 ελικόπτερα μεταφοράς προσωπικού τύπου Black Hawks,
-25 επιθετικά τύπου Apache,
-10 Chinook
-για πρώτη φορά και άρματα μάχης και συνολικά περισσότερα από 1800 οχήματα

Τα πρώτα ελικόπτερα και οχήματα φτάνουν το πρωί της ερχόμενης Τετάρτης με το “θηριώδες” αμερικανικό πλοίο ENDURANCE που ήδη πέρασε τα στενά του Γιβραλτάρ και κατευθύνεται προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Μεταφέρει ελικόπτερα και οχήματα, κάποια από τα οποία μάλιστα θα πάρουν μέρος σε άσκηση ελληνοαμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Ξάνθης.

Από την Δευτέρα φτάνουν στο λιμάνι ελικόπτερα και άλλο υλικό για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ

Όπως είχαμε αποκαλύψει, θα καταφθάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα 7 θηριώδη μεταγωγικά αμερικανικά πλοία τύπου ENDURANCE που έρχεται στις 24 Φεβρουαρίου. Η μεταφορά αρχικά δεν θα γίνει μέσω του σιδηροδρόμου, όπως με επιτυχία συνέβη το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των ζημιών που έχει υποστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο του Έβρου σε κάποια σημεία λόγω των πλημμυρών, αλλά οδικώς. Τα ελικόπτερα βέβαια θα συναρμολογηθούν και θα πετάξουν μέσω του αεροδρομίου “Δημόκριτος” για τα σημεία των ασκήσεων. Από τον Μάρτιο και μετά και αφού αποκατασταθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο, θα γίνει και πάλι η συνδυασμένη μεταφορά προς Ρουμανία κυρίως.

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι τα αμερικανικά μεταγωγικά πλοία δεν θα φέρνουν, αλλά θα παραλαμβάνουν και στρατιωτικό υλικό, που θα φτάνει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα αποσυναρμολογείται όποιο πρέπει να θα φορτώνεται. Ήδη την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα αρχίσουν να έρχονται ελικόπτερα και υλικό από την Ευρώπη για να επιστρέψουν στις ΗΠΑ.

Για όλο αυτό τον… οργασμό δραστηριότητας, που φέρνει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στο επίκεντρο και αναδεικνύει την γεωστρατηγική του θέση και σημασία, είχε κάνει δηλώσεις ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κώστας Χατζημιχαήλ, δηλώνοντας ότι:

«Για το επόμενο εξάμηνο και μέχρι τα μέσα Αυγούστου δίδεται στον Οργανισμό η ευκαιρία να ξεδιπλώσει μέρος των τρομακτικών δυνατοτήτων του λιμένα στην ταυτόχρονη φιλοξενία μεγάλων πλοίων, στις συνδυασμένες μεταφορές, στην εγγύτητα πρόσβασης του σε κάθε σημείο της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στην ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλαπλών εμπορικών και στρατιωτικών φορτίων, με ακρίβεια, ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και επαγγελματισμό».pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.