Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ληστές ετών… 14 – Επίθεση σε 13χρονο και 16χρονο για ένα ηχείο στον Άγιο Δημήτριο

Η σύλληψή τους προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έλαβαν την κλήση μίας μητέρας που κατήγγει...





Η σύλληψή τους προκάλεσε έκπληξη ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έλαβαν την κλήση μίας μητέρας που κατήγγειλε ότι το 13χρονο παιδί της και ένας 16χρονος φίλος του έπεσαν θύματα ληστείας από ανηλίκους σε πλατεία του Αγίου Δημητρίου.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην... πόρτα των δραστών, εντυπωσιάστηκαν αντικρύζοντας παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο.

Η καταγγελία έγινε το απόγευμα της 10ης Φεβρουαρίου 2020, ενώ η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας (γνωστή ‘Τα Μήλα’).

Τα θύματα έκαναν βόλτα στην πλατεία όταν δέχτηκαν επίθεση από τέσσερα άτομα για ένα ηχείο που έφερε πάνω του το ένα από τα δύο ανήλικα θύματα.

«Περικυκλώσανε τα παιδιά, τους έκαναν ντου στην πλατεία, για να τους πάρουν ένα ηχείο. Τους είπαν ότι αν δεν τους δώσουν χρήματα δεν πρόκειται να φύγουν από την πλατεία», ανέφερε η καταγγελία.

Το ένα από τα δύο θύματα είχε τη ψυχραιμία να συγκρατήσει τις πινακίδες κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι δύο από τους τέσσερις δράστες. Οι υπόλοιποι δύο διέφυγαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, με ποδήλατα. Η πινακίδα κυκλοφορίας οδήγησε την Αστυνομία σε γρήγορες συλλήψεις. Οι δύο από τους δράστες είναι ηλικίας 14 ετών, ο τρίτος 15 και ο τέταρτος 19.

Μετά την επίθεση τα δύο παιδιά επικοινώνησαν με τους γονείς τους, οι οποίοι έτρεξαν να δουν τι έχει συμβεί. Ενδεικτική είναι η κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς η μητέρα ενός εκ των δύο θυμάτων.

«Περί ώρα 17.30 με καλεί στο κινητό μου ο γιος μου και με ενημερώνει πως μαζί με το φίλο του έπεσαν θύματα ληστείας από τέσσερις άγνωστους δράστες στην πλατεία τα Μήλα που βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο και ότι τώρα βρίσκεται στο σπίτι φίλου του μαζί με τη μητέρα του που κάλεσε την Άμεση Δράση.

Με ενημέρωσε στο τηλέφωνο ότι τέσσερις άγνωστοι άρπαξαν το ηχείο του φίλου με τη βία, το οποίο έφερε χιαστή στον ώμο του με αποτέλεσμα να τον σπρώξει και να χτυπήσει το πόδι στο ύψος κάτω από το γόνατο στο παγκάκι και στη συνέχεια ο φίλος του πήρε πίσω το ηχείο από τους δράστες καθόσον το αντάλλαξαν με 10 ευρώ που είχε στην τσέπη του ο γιος μου».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γλύκας, δικηγόρος ενός εκ των κατηγορουμένων, δηλώνει ότι «ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος, πρόκειται για μία υπόθεση ήσσονος σημασίας που δεν ανταποκρίνεται στην απόδοση του κατηγορητηρίου. Εκτιμώ ότι δόθηκε μεγαλύτερη διάσταση στη συγκεκριμένη υπόθεση απ’ ότι θα έπρεπε».

Η επίθεση στον Άγιο Δημήτριο ήταν η τέταρτη τον τελευταίο μήνα με δράστες ανήλικους. Η σοβαρότερη επίθεση είχε σημειωθεί σε πλατεία της Αργυρούπολης όπου παρέα περίπου 30 ανηλίκων χτύπησε μαθητή και μάλιστα ένας εκ των δραστών έφτασε στο σημείο να μαχαιρώσει το θύμα. Μαχαιριά είχε δεχτεί και ένας ανήλικος στο Βύρωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.