Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πώς το Twitter εξαφάνισε τον Ντόναλντ Τραμπ -«Κατέβασε» λογαριασμούς, έσβησε μηνύματα στο επίσημο προφίλ του Προέδρου των ΗΠΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά και την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο που παρακολούθησε αποσβολωμένος ολόκληρ...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, μετά και την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο που παρακολούθησε αποσβολωμένος ολόκληρος ο πλανήτης.


Από την προεκλογική ακόμη περίοδο, ο Ντόναλντ Τραμπ καταχράστηκε το αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter, βομβαρδίζοντας το διαδίκτυο με ανακριβείς πληροφορίες, αστήρικτες κατηγορίες και πιο πρόσφατα βίντεο και μηνύματα που δικαιολογούν ή υποκινούν τη βία.

Το βράδυ της εισβολής, οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter που καλούσε τους οπαδούς του να θυμούνται τη βραδιά ως ένα ιστορικό γεγονός, αλλά και το βίντεο με το οποίο δήλωνε κατανόηση για τους ταραξίες, καλώντας τους να επιστρέψουν σπίτι, «κατέβηκαν» από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Καθώς όμως πλήθαιναν οι φωνές για αποπομπή του Τραμπ από τη θέση του προέδρου, ακόμη και αν πρόκειται να παραμείνει σε αυτή για 11 ημέρες ακόμη, οι υπεύθυνοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρέθηκαν αντιμέτωποι με αντιδράσεις δημόσιων προσώπων και χρηστών που τους καλούσαν να αναλάβουν δράση.


Η απόφαση του twitter να «κατεβάσει» το προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ

«Έπειτα από διεξοδική εξέταση πρόσφατων αναρτήσεων στον λογαριασμό realDonaldTrump και του πλαισίου τους αναστείλαμε μόνιμα τον λογαριασμό εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση του Twitter, που «έκλεισε» ουσιαστικά τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.



Ήδη το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης προχωρήσει σε μέτρα ενάντια στην λειτουργία των λογαριασμών του Ντόναλντ Τραμπ στις πλατφόρμες τους.


«Τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν σαφώς ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν», έγραφε μέσα στην εβδομάδα, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ανακοινώνοντας περιορισμούς στον λογαριασμό του απερχόμενου προέδρου.


Ο Τραμπ προσπάθησε να... ξεγελάσει το Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, επιχείρησε να παρακάμψει την απαγόρευση, αναρτώντας εμπρηστικά tweet από τον επίσημο λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου. Το Twitter και σε αυτή την περίπτωση προχώρησε στη διαγραφή τους. Ο λογαριασμός @POTUS δεν μπορεί να μπει σε αναστολή, καθώς σε λίγες ημέρες θα αλλάξει χέρια και θα περάσει στη διαχείριση του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν.



Η εικόνα του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ πριν την αναστολή

«Όπως έλεγα εδώ και καιρό, το Twitter προχώρησε ακόμη πιο μακριά στην απαγόρευση της ελευθερίας του λόγου και απόψε, οι υπάλληλοι του Twitter συνεργάστηκαν με τους Δημοκρατικούς και την Ριζοσπαστική Αριστερά ώστε να αφαιρέσουν τον λογαριασμό μου από την πλατφόρμα, να με κάνουν να σωπάσω» έγραφε ο Ντόναλντ Τραμπ από το προφίλ του Αμερικανού προέδρου, πριν η ανάρτησή του κατεβεί.



«Ο λογαριασμός ανεστάλη» αναγράφεται σε όποιον χρήστη επιχειρεί να δει το προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ

Αναστολή και για το προφιλ της ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ

Αντίστοιχα, το twitter προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας και του λογαριασμού της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, @TeamTrump, η οποία μετέδωσε τα ίδια μηνύματα του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου.


Ο υπεύθυνος του λογαριασμού αυτού στο Twitter, Μάικ Χαν, διαμαρτυρήθηκε, καθώς όπως ισχυρίστηκε το μόνο που έκανε είναι να μεταδώσει τις δηλώσεις Τραμπ, όπως ανακοινώθηκαν από τον Λευκό Οίκο.


Το Twitter ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ της μετάδοσης μιας είδησης, στα πλαίσια του ρεπορτάζ και της απόπειρας να επιτρέψει κανείς να παρακάμψει την απαγόρευση για λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.