Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για αυτό είναι χ€σμ€νοι... «Αόρατα» τα Rafale F3-R για τους Τούρκους! – Δείτε γιατί

«Αόρατα» κάνουν τα Rafale για τους Τούρκους κρυφοί άσσοι των μαχητικών, που φέρνει η Ελλάδα. Ελληνοτουρκικά: Μέχρι και οι τουρκικοί S-400 δ...






«Αόρατα» κάνουν τα Rafale για τους Τούρκους κρυφοί άσσοι των μαχητικών, που φέρνει η Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά: Μέχρι και οι τουρκικοί S-400 δεν μπορούν να τα εντοπίσουν, κάτι που έχουν αναγνωρίσει και Τούρκοι αναλυτές που έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική Πολεμική Αεροπορία…

Ο Υπέρυθρος αισθητήρας (OSF) που έχει στο ρύγχος του, επιτρέπει στο μαχητικό να εγκλωβίζει παθητικά τους εχθρικούς στόχους.

Δηλαδή πετάει με κλειστό ραντάρ, άρα είναι αόρατο για τα εχθρικά αεροσκάφη, εντοπίζει με τον αισθητήρα υπερήχων το εχθρικό σκάφος και βάλλει εναντίον του χωρίς μάλιστα ο πιλότος του να το γνωρίζει, καταρρίπτεται χωρίς να το καταλάβει.

Το επόμενο σύστημα είναι το ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA. Έχει δυνατότητα να παρακολουθεί και να εγκλωβίζει 40 στόχους την ιδία στιγμή, και μάλιστα έχει δυνατότητα να πλήξει τους οχτώ πιο επικίνδυνους ταυτόχρονα σχεδόν.

To συγκεκριμένο RADAR AESA. θα τοποθετηθεί στα υπό αναβάθμιση στα μαχητικά F-16 σε VIPER της Πολεμικής Αεροπορίας. Κάτι που τα τούρκικα F-16 λόγω των Κυρώσεων δεν θα τοποθετηθούν.

Το ραντάρ ελέγχου πυρός Ενεργητικής Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA). προσφέρει τις ακόλουθες αναβαθμίσεις σε σχέση με τα δημοφιλή ραντάρ μηχανικής σάρωσης APG-66 & APG-68, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι τα F-16 παραμένουν λειτουργικά βιώσιμα για τις επόμενες δεκαετίες:

Αυτόνομη στόχευση ακριβείας σε όλα τα περιβάλλοντα

Yψηλής ευκρίνειας ευρεία απεικόνιση με χάρτες BIG SAR.

Υψηλής ποιότητας παραγωγή συντεταγμένων

Καλύτερος εντοπισμός στόχου και μεγαλύτερο εύρος εντοπισμού

Ταχύτερη αναζήτηση και εντοπισμός στόχου

Ανίχνευση μικρότερων στόχων

Εντοπισμός πολλαπλών στόχων

Ισχυρή ηλεκτρονική προστασία (Α/Α και Α/G)


Παράλληλα, η σύζευξη δεδομένων (link 16) του επιτρέπει να διαμορφώνει μια ενοποιημένη εικόνα του πεδίου της μάχης την οποία μοιράζει σε όλες τις πλατφόρμες, στα F-16 Viper, στα επίγεια και ιπτάμενα ραντάρ, στις φρεγάτες που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό μπορεί να έχουν κλειστά ραντάρ και να παίρνουν εικόνα μόνο από το link.

Τέλος, το σύστημα αυτοπροστασίας Spectra που «τυφλώνει» όχι μόνο τα εχθρικά συστήματα αεράμυνας αλλά και εχθρικά μαχητικά.

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι Τούρκοι ανησυχούν ότι ούτε F-16 χωρίς το RADAR AESA , αλλά και το radar Έρευνας και Εγκλωβισμού των S-400 δεν έχουν την δυνατότητα του Εγκλωβισμού των σύγχρονων RAFALE Rafale C F3-R που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μετά την συγκεκριμένη έκδοση των Ρωσικών S-400.

Πηγή: veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.