Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ουάσινγκτον καλεί τo Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νότιας Κορέας

Το πλοίο συνελήφθη από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης επειδή ρύπαινε τον Κόλπο με χημικά ανέφεραν ιρανικά ΜΜΕ - Για ξεκάθαρη προσπά...





Το πλοίο συνελήφθη από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης επειδή ρύπαινε τον Κόλπο με χημικά ανέφεραν ιρανικά ΜΜΕ - Για ξεκάθαρη προσπάθεια εκβιασμού της διεθνούς κοινότητας μιλούν οι Αμερικανοί

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε από το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως ένα δεξαμενόπλοιο με σημαία της Νότιας Κορέας που συνέλαβε στον Κόλπο και κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι απειλεί την ελευθερία της ναυσιπλοΐας ως έναν τρόπο ελάφρυνσης από τις οικονομικές κυρώσεις.

«Το (ιρανικό) καθεστώς συνεχίζει να απειλεί τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο στο πλαίσιο μιας ξεκάθαρης προσπάθειας εκβιασμού της διεθνούς κοινότητας ώστε να απαλλαγεί από την πίεση των κυρώσεων. Συμμετέχουμε στην έκκληση της Δημοκρατίας της Κορέας, το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως το δεξαμενόπλοιο», είπε ένας εκπρόσωπος αμερικανικού του υπουργείου Εξωτερικών, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Σε μια περίοδο έντασης ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Σεούλ σχετικά με το πάγωμα ιρανικών κεφαλαίων σε νοτιοκορεατικές τράπεζες εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, ένα δεξαμενόπλοιο με νοτιοκορεατική σημαία συνελήφθη από το Ιράν, μετέδωσαν νωρίτερα σήμερα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το πλοίο συνελήφθη από το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης επειδή ρύπαινε τον Κόλπο με χημικά. Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε πως το πλήρωμα του πλοίου κρατείται στο ιρανικό λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.