Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η πρόταση της Naval Group για τις Belharra - Τα δεδομένα για την ενδιάμεση λύση - «Τρέχουν» οι εξελίξεις

Μετά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας σειρά παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό που στη διάρκεια της πρόσφατης πολύμηνης κρίσης με την Άγκυρα ...





Μετά την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας σειρά παίρνει το Πολεμικό Ναυτικό που στη διάρκεια της πρόσφατης πολύμηνης κρίσης με την Άγκυρα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλήθηκε να σηκώσει τεράστιο βάρος.

Υπολογίζεται, ότι το συνολικό κόστος για την προμήθεια νέων φρεγατών, την αναβάθμιση των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και την ένταξη πλοίου ενδιάμεσης λύσης στο στόλο, θα ανέλθει στα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ. Εφόσον το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με κάποιον ή κάποιους από τους εμπλεκόμενους (ΗΠΑ, Γαλλία, Ολλανδία ή Ηνωμένο Βασίλειο) εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021, τότε θα δοθούν κάποιες προκαταβολές.

Πάντως δεν αναμένεται η παράδοση πλοίον πριν το 2024. Η Γαλλίδα Υπ. Άμυνας που έρχεται στην Αθήνα για τις υπογραφές για τα γαλλικά «Rafale» φέρνει μαζί της και νέα για τη γαλλική πρόταση για τη νέα φρεγάτα του στόλου.

Με το Πολεμικό Ναυτικό να πιέζει όλο και περισσότερο για παραχώρηση Fremm και τη Γαλλία να έχει έως τώρα προτείνει την παραχώρηση αναβαθμισμένων φρεγατών LaFayette, σύμφωνα με το Newpost & τον Κώστα Σαρικά. Η Αθήνα άλλωστε αναμένει από το Παρίσι πρόταση για τις φρεγάτες του Στόλου και συγκεκριμένα τί έχει να προτείνει η Γαλλική πλευρά ως ενδιάμεση λύση προκειμένου να προχωρήσει η συμφωνία για τις φρεγάτες Belharra.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της Naval Group για τέσσερις καινούργιες φρεγάτες Belhara έναντι 3,5 δις χωρίς τον οπλισμό αποτιμάται ως ιδιαίτερα δελεαστική από τους Έλληνες επιτελείς. Και εάν η ενδιάμεση λύση ικανοποιήσει την Αθήνα και το Πολεμικό Ναυτικό η Γαλλική πρόταση έχει πολλές ελπίδες να προχωρήσει.

Με συνολικό κόστος να αγγίζει τα 5 δις όπως αναφέρουν ανώτατες πηγές οι Γάλλοι μπορούν να κάνουν τελικά την υπέρβαση και να παραχωρήσουν στο ΠΝ ως ενδιάμεση λύση έστω μία φρεγάτα Fremm μαζί με μία ή δύο αναβαθμισμένες La Fayette αν και έως τώρα το Παρίσι δηλώνει ότι οι Fremm είναι πολύτιμες για τις ανάγκες του Γαλλικού ναυτικού.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.