Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Στρατιωτικός Νόμος» στην Ουάσινγκτον... Σε εμπόλεμη κατάσταση βρίσκεται η Αμερική για την ορκωμοσία Μπάιντειν

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκονται οι αμερικανικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του νόμου ενόψει της ορκωμοσίας ...





Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού βρίσκονται οι αμερικανικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση του νόμου ενόψει της ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν τα μέλη της Εθνοφρουράς για να διασφαλίσουν ότι δεν θα παρουσιάσουν κανέναν κίνδυνο την ημέρα της τελετής ορκωμοσίας του προέδρου Τζο Μπάιντεν, την προσεχή Τετάρτη, δήλωσε τη Δευτέρα ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον.

Μετά τις βιαιότητες στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου, όταν οι υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στην έδρα του Κογκρέσου, αποκαλύφθηκε ότι ορισμένοι διαδηλωτές είχαν δεσμούς -στο παρελθόν ή τώρα- με το στρατό.

«Σε συντονισμό με την Μυστική Υπηρεσία και το FBI, όλοι οι στρατιωτικοί που έφτασαν πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο», απάντησε ο στρατηγός Χόκανσον.

Οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Newpost.gr από την Ουάσινγκτον θυμίζουν εποχή στρατιωτικού νόμου. Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως θα εγγυηθεί την ομαλή μετάβαση της εξουσίας ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος εκτρόπων που θα μπορούσαν να δώσουν στον απερχόμενο Πρόεδρο τη δικαιολογία να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο και συνεπώς να ακυρώσει τη μετάβαση εξουσίας. Είναι βεβαίως ένα εξόχως ακραίο σενάριο που πάντως δεν μπορεί να αποκλειστεί, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα μέτρα είναι δρακόντεια.


Να σημειωθεί πως στρατιωτικοί θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά των δρόμων, ενώ συρματοπλέγματα και σημαντικά οδοφράγματα έχουν ήδη τοποθετηθεί ενόψει της ορκωμοσίας την Τετάρτη του Τζο Μπάιντεν στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η οποία έχει γίνει αγνώριστη, καθώς έχει μετατραπεί σε οχυρωμένο στρατόπεδο μετά την  εισβολή στο Καπιτώλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.