Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την έριξε την βόμβα ο Πομπέο: «Ο κορωνοϊός διέφυγε από εργαστήριο στη Βουχάν»

  Ο ι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι έχουν «εκρηκτικά» νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από ένα ερευνητικό εργα...

 



Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι έχουν «εκρηκτικά» νέα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο κορωνοϊός διέρρευσε από ένα ερευνητικό εργαστήριο στην κινεζική πόλη Βουχάν, γράφει η αγγλική The Sun.

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι επιστήμονες στη Βουχάν αρρώστησαν με συμπτώματα τύπου Covid-19 μήνες πριν η πανδημία αρχίσει να καταστρέφει τον κόσμο.

Τώρα ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ζητά από την Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την πιθανότητα η πανδημία να οφείλεται σε ατύχημα διαρροής από εργαστήριο.

Οι ΗΠΑ πάντοτε επέμεναν ότι η Κίνα ευθύνεται για την πανδημία.

Ο Πομπέο αποκάλυψε νέες μελέτες των υπηρεσιών πληροφοριών ότι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Βουχάν (WIV) αρρώστησαν το φθινόπωρο του 2019 -νωρίτερα από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως- με συμπτώματα σύμφωνα με το Covid.

Ο Μάικ Πομπέο υποστηρίζει ότι ήταν ένας φυσικός ιός που διέφυγε κατά λάθος από το εργαστήριο και όχι κατασκευασμένος από ανθρώπους.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι οι ερευνητές είχαν εργαστεί με ένα κορωνοϊό νυχτερίδας γνωστό ως RaTG13, που είναι 96,2% παρόμοιο γενετικά με τον ιό που προκαλεί την Covid-19.

Ο Πομπέο ισχυρίστηκε επίσης ότι το εργαστήριο συνδέεται με τον κινεζικό στρατό.

«Το WIV έχει εμπλακεί σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017», πρόσθεσε.

Ο 57χρονος Ρεπουμπλικανός θέλει το Πεκίνο να επιτρέψει στην ερευνητική ομάδα του ΠΟΥ να έχει πρόσβαση στο εργαστήριο της Βουχάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.