Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου στην Αίγυπτο..

Έρχεται νέα απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, με Αθήνα και Κάιρο να συντονίζουν τις προσπάθειές τους. Αθήνα και Κάιρο τα τελευταία χρ...




Έρχεται νέα απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις, με Αθήνα και Κάιρο να συντονίζουν τις προσπάθειές τους.

Αθήνα και Κάιρο τα τελευταία χρόνια, έχουν αποδείξει μέσα από την Μέδουσα πως μπορεί να είναι μια χώρα «οδηγός» στον αμυντικό τομέα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, κάτι που έχουν αποδεχτεί και όλες οι συμμαχικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών που αποτελούν την «ενεργειακή ασπίδα» της περιοχής που στόχο έχει ν’ αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το επίπεδο ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σημαντική εξέλιξη

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο Έλληνας στρατηγός θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αντιστράτηγο, Μοχάμεντ Φαρίντ.

Οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο κρατών θα συζητήσουν την περαιτέρω εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας τόσο στο επίπεδο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων όσο και σε επίπεδο συνεκπαίδευσης.

Όπως πληροφορείται το Onalert, στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει ο ΑΓΕΕΘΑ, Κ. Φλώρος, αναμένεται να βρεθεί ο σχεδιασμός πολυμερών στρατιωτικών ασκήσεων στα πρότυπα της διακλαδικής άσκησης «Μέδουσα» που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις εντάσσονται στα πλαίσια των πολυμερών περιφερειακών συνεργασιών και σχημάτων που επιδιώκει η ελληνική πλευρά προκείμενου να ενισχυθεί ο σταθεροποιητικός ρόλος της χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.