Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γραπτή απάντηση Αδαμόπουλου στις καταγγελίες Μπεκατώρου για κακοποίηση

Με γραπτή του δήλωση, ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου, αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, Αριστείδης Αδαμόπουλος ζητάει να σεβ...

Με γραπτή του δήλωση, ο φερόμενος ως δράστης του βιασμού της Σοφίας Μπεκατώρου, αντιπρόεδρος της ΕΙΟ, Αριστείδης Αδαμόπουλος ζητάει να σεβαστούν τον ίδιο και την οικογένεια του και να περιμένουν από την δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει την υπόθεση


Η γραπτή δήλωση Αδαμόπουλου:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο “θύτη”.


Ωστόσο αποτελεί ελάχιστη κατάκτηση κάθε δημοκρατικού κράτους δικαίου και αντίστοιχη υποχρέωση των θεσμικών του φορέων, και των ΜΜΕ να μη στοχοποιούν πρόσωπα, να μην διακινούν τις φωτογραφίες τους, και να μην έχουν ήδη καταδικάσει τον δήθεν “θύτη”, προτού του δοθεί η ευκαιρία να εκφέρει τη δική του άποψη για γεγονότα που δημοσιοποιήθηκαν από τρίτους



 

. Όλα αυτά που η Δικαιοσύνη ως πρωταρχικά αρμόδιος φορέας σέβεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις εν προκειμένω έχουν ήδη παραβιαστεί από τους όψιμους μιμητές της, που την υποκαθιστούν στο έργο της.


Καλώ την Πολιτεία, τους θεσμικούς φορείς, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν πρώτα την οικογένειά μου, τα παιδιά και τα εγγόνια μου, να αναμείνουν όσα υποχρεούμαι πλέον να εισφέρω σε κάθε αρμόδια αρχή και να αποστούν από κάθε ενέργεια που θα θυματοποιήσει περαιτέρω μέλη της οικογένειάς μου και εμένα προσωπικά .


Αριστείδης Αδαμόπουλος


16/01/2021»


Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις αποκαλύψεις για την κακοποίηση

Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας διέταξε το απόγευμα του Σαββάτου η Εισαγγελία Αθηνών, μετά τις αποκαλύψεις από την ολυμπιονίκη και αθλήτρια της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, σχετικά με τον βιασμό που η ίδια κατήγγειλε ότι υπέστη πριν από χρόνια, από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.


Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.


Η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.