Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Τύμπανα πολέμου» μεταξύ Σουδάν – Αιθιοπίας: Μαχητικά αεροσκάφη κλιμακώνουν τις εντάσεις

Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι εντάσεις στην Αφρική, καθώς πριν από λίγες ώρες η κυβέρνηση του Σουδάν κατηγόρησε την Αιθιοπία ότι μαχητικό τη...

Κλιμακώνονται επικίνδυνα οι εντάσεις στην Αφρική, καθώς πριν από λίγες ώρες η κυβέρνηση του Σουδάν κατηγόρησε την Αιθιοπία ότι μαχητικό της αεροσκάφος πραγματοποίησε παραβίαση των εθνικό εναέριο χώρο της, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «προκλητική».


Αυξάνονται επικίνδυνα οι εντάσεις μεταξύ Σουδάν και Αιθιοπίας, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν αραβικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Σουδάν ανακοίνωσε την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της από ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Αιθιοπίας, σε μια χρονική συγκυρία που έχει φέρει τις δύο χώρες αντιμέτωπες.


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνονται σταδιακά και επικίνδυνα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 6 Σουδανέζοι έχασαν τη ζωή τους, με την κυβέρνηση της χώρας να κατηγορεί πολιτοφυλακές της Αιθιοπίας που δραστηριοποιούνται στα σύνορα των δύο χωρών.


 Η κλιμάκωση των εντάσεων

Σήμερα το πρωί, ο Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Μπουρχάν, ο επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου του Σουδάν επισκέφτηκε περιοχές στα σύνορα με την Αιθιοπία, έπειτα από πληροφορίες για συγκρούσεις και επεισόδια μεταξύ τμημάτων στρατιωτικών δυνάμεων των δύο χωρών, γεγονός που ενόχλησε την κυβέρνηση της Αιθιοπίας και μάλλον οδήγησε την προκλητική κίνηση του μαχητικού αεροσκάφους.


Σουδάν

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν να βγάλει ανακοίνωση που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι :«Σε μια επικίνδυνη και αδικαιολόγητη κλιμάκωση, ένα στρατιωτικό αεροσκάφος της Αιθιοπίας διείσδυσε στα σύνορα Σουδάν-Αιθιοπίας, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές συνέπειες και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ένταση στην παραμεθόρια περιοχή».


Έπειτα προσθέτει ότι : «Το Υπουργείο Εξωτερικών του Σουδάν καταδικάζει αυτήν την κλιμάκωση από την πλευρά της Αιθιοπίας και την καλεί να μην επαναλάβει τέτοιες εχθροπραξίες στο μέλλον, δεδομένων των επικίνδυνων επιπτώσεων στο μέλλον των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή».


Με πληροφορίες από: AMN / Φωτογραφία Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.